Spanje stelt in juli grenzen open voor buitenlandse toeristen

door admin
Spanje stelt in juli grenzen open voor buitenlandse toeristen

Vanaf juli gaat Spanje open voor buitenlandse toeristen. Dit kondigde de Spaanse premier vanmiddag aan tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Vanaf juli mogen buitenlanders weer naar Spanje komen om vakantie te vieren. Tot die tijd mogen alleen residenten weer terugkomen naar hun eigen huis in Spanje en mag er voor noodzakelijke doeleinden worden gereisd.

‘Spanje wacht op jullie’

Tijdens de persconferentie was premier Sánchez ontzettend blij te kunnen vertellen dat Spanje zijn grenzen weer openstelt voor buitenlandse toeristen. “Spanje wacht op jullie”, liet hij weten. De Spaanse premier riep de Spanjaarden en de buitenlanders op om weer vakantieplannen te maken voor deze zomer, voornamelijk met het doel om de hard getroffen toeristische sector weer op gang te helpen.

Evenwicht tussen duurzaam milieu en medische veiligheid

De komst van toeristen naar Spanje zal uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen gepaard gaan. Sánchez liet weten dat er in Spanje gewerkt wordt aan het evenwicht tussen twee belangrijke pijlers; een duurzaam milieu en medische veiligheid. Sánchez deed hierbij ook een beroep op de hotels, restaurants en bars om zich alvast voor te bereiden op het zomerseizoen. De maatregelen op het gebied van sociale afstand en het regelmatig reinigen van handen en oppervlakten zullen voorlopig nog gewoon van kracht blijven.

Tien dagen van nationale rouw in Spanje

De Spaanse premier deed nog andere mededelingen, namelijk dat er in Spanje vanaf dinsdag 26 mei tien dagen van nationale rouw ingaan voor alle slachtoffers die het coronavirus de afgelopen maanden heeft gemaakt.

Hervatten La Liga in Spanje

Eerder werd al bekend dat vanaf aanstaande maandag heel Spanje zich minimaal in fase 1 bevindt en dat 47 procent van de Spaanse bevolking op deze dag overgaat naar fase 2 van het de-escalatieplan van de Spaanse overheid. Ook zal vanaf 8 juni de Spaanse voetballeague (La Liga) weer worden opgestart. Het hervatten van het voetbalseizoen zal gepaard gaan met het moment waarop de eerste provincies in Spanje zeer waarschijnlijk overgaan naar fase 3 van het de-escalatieplan. Ook bij het hervatten van La Liga zullen alle hygiënemaatregelen worden genomen die nodig zijn.

Dit vind je misschien ook leuk