Eetbare rietjes bij drankje in cafés en restaurants op Ibiza

door admin
Eetbare rietjes bij drankje in cafés en restaurants op Ibiza

Onder de naam Canù zijn er onlangs ecologisch verantwoorde rietjes op de markt gekomen. De rietjes zijn gemaakt van glutenvrij, niet-genetisch gemanipuleerd en biologisch maismeel. Het bijzondere is dat ze niet alleen biologisch afbreekbaar zijn, maar ook, na het nuttigen van een drankje, kunnen worden opgegeten of aan de vissen gevoerd.

Geen plastic soep, maar gezond visvoer

De biologisch afbreekbare rietjes zijn een groot geschenk voor het milieu, omdat ze bijdragen aan een schonere planeet en een plasticvrije zee. Vissers roepen al lange tijd dat er iets gedaan moet worden aan de plastic soep die een gevaar is voor al het onderwaterleven. Voor de vissen zijn de rietjes van mais een gezond en lekker hapje. Met het gebruik van deze rietjes kan de milieubewuste consument dus een mooi gebaar maken.

Drankje met een hapje

De Canù-rietjes zijn vooral geschikt voor het drinken van koude dranken zoals frisdrank, smoothies, ijskoffie of cocktails. Met twee verschillende lengtes (15 en 17 centimeter) passen ze in allerlei soorten glazen. Een Canù-rietje blijft ongeveer 3 of 4 uur intact in het glas, voordat het uit elkaar zal vallen. Voor het zover is, kan de gebruiker het rietje ook zelf opeten. 

Gezond

Omdat de rietjes zijn gemaakt van glutenvrij, niet-genetisch gemanipuleerd en biologisch maismeel is het een gezonde versnapering. Ze zijn in zwart en in geel verkrijgbaar. De zwarte bevatten naast maismeel ook zwarte rijst, de gele bevatten uitsluitend maismeel.

Rietjes zonder plastic

Volgens de distributeurs van de eetbare rietjes op Ibiza, Leonardo Siciliano en Alessandro Sanfilippo kun je met “kleine dingen grote omwentelingen veroorzaken”. Het gebruik van deze biologisch afbreekbare rietjes helpt het gebruik van plastic wegwerpartikelen terug te dringen. Op Ibiza zijn ze te koop bij Caffe Pascucci Distribución, een Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van koffie.

Dit vind je misschien ook leuk