Pedro Almodóvar wil film maken met Penélope Cruz

door admin
Pedro Almodóvar wil film maken met Penélope Cruz

De Spaanse filmregisseur Pedro Almodóvar heeft in een interview met het Spaans persbureau Efe gezegd dat hij begin volgend jaar wil starten met de opnames voor zijn nieuwe film Madres paralelas. De hoofdrol is weggelegd voor Penélope Cruz. Er ligt nog geen contract, maar Cruz heeft gezegd het een goed script te vinden, aldus de regisseur.

Lievelingsthema: moederschap

Pedro Almodóvar heeft het script tijdens de lockdown geschreven, nadat hij hersteld was van corona. De film Madres paralelas (Parallele moeders) gaat over zijn lievelingthema: het moederschap. Het verhaal speelt zich af in Madrid, waar twee vrouwen op hetzelfde moment bevallen van een baby. Volgens de cineast gaat de film over het leven van jonge moeders en de eerste jaren van het moederschap. 

Stilgelegde opnames en nieuwe opnames

Almodóvar zegt dat hij nog niet helemaal is bekomen van de schrik van de crisis en zijn ziekte. Hij is bang voor wat er begin volgend jaar mis kan gaan bij de opnames voor Madres paralelas. De opnames voor de Engelstalige korte film Human Voice, met Tilda Swinton en een hond, hebben namelijk maanden stilgelegen door de lockdown en worden pas over twee weken hervat. Ook een andere film, een bewerking van A manual for cleaning women van Lucia Berlin, gaat voorlopig de koelkast in omdat die in Amerika opgenomen wordt. 

Bekroonde films

Veel van Almodóvars werk is al bekroond. Zo sleepte zijn laatste film Dolor y gloria onlangs zes prijzen in de wacht bij de Platino Awards voor beste Ibero-Amerikaanse film: voor beste film, beste regie, beste acteur (Antonio Banderas), beste script, beste muziek (Alberto Iglesias) en beste montage (Teresa Font). ‘Daar mag je best even van genieten. Er is tegenwoordig nog maar weinig positief nieuws’, aldus de cineast. De prijsuitreiking werd in verband met corona niet in Mexico gehouden, maar via Youtube uitgezonden.

Andere prijswinnende films van Spaanse bodem waren Buñuel en el laberinto de las tortugas van Salvador Simó als beste animatiefilm, Mientras dure la guerra van Juan Pedro de Gaspar voor beste artistieke leiding, La casa de papel als beste tv-serie en met de beste mannelijke hoofdrol (Álvaro Morte ) en beste vrouwelijke bijrol (Alba Flores).

Dit vind je misschien ook leuk