Catalaanse regering stelt dragen mondkapjes verplicht in alle openbare ruimten

door admin
Catalaanse regering stelt dragen mondkapjes verplicht in alle openbare ruimten

Het voorstel werd gisteren door de regiominister van Volksgezondheid Alba Vergés ingediend, zo blijkt uit een interview met de minister dat gisteren werd uitgezonden door radiozender RAC1. Mensen die deze nieuwe maatregel niet nakomen, zullen daarvoor worden beboet. De maatregel komt voort uit een nieuwe besmettingshaard in Segrià (Lérida) waardoor 200 duizend inwoners sinds afgelopen zaterdag opnieuw in lockdown zijn gegaan.  

Woordvoerder van de Catalaanse regering Meritxell Budó heeft laten weten dat de maatregel vanaf vandaag, woensdag, in zal gaan. “Het virus circuleert nog steeds onder ons en we moeten ons blijven realiseren dat we zolang er geen vaccin beschikbaar is, zelf voor bescherming moeten zorgen. Met het verplichtstellen van mondkapjes dragen we bij aan deze bescherming tegen verdere verspreiding van het virus”, aldus Budó. 

Lerida

Gisteren meldde El Pais nog dat de verplichte mondkapjes in alle openbare ruimten alleen van toepassing was op de provincie Lerida, waar de lockdown sinds zaterdag voor 20 duizend inwoners weer een feit is. Woensdsg besloot de regioregering de verplichting voor heel Catalonië te laten gelden. Dinsdag werden er volgens gegevens van de Catalaanse regioregering opnieuw 74 mensen positief getest op het coronavirus waarmee het totaal aantal besmettingen boven de 900 uitsteeg. De toename van het aantal Covid-19-patiënten heeft tot grote druk geleid op het voornaamste ziekenhuis in de regio, waar inmiddels een tweede Covid-19-afdeling is ingericht. Afgelopen maandag werden 57 mensen opgenomen in dit ziekenhuis, waarvan 8 op de intensive care. 

Inwoners van het getroffen gebied worden vooralsnog niet verplicht om thuis te blijven. Het ministerie van Volksgezondheid onderzoekt momenteel nog twee andere mogelijke besmettingshaarden op locaties waar zomerkampen voor kinderen worden gehouden in de gemeenten Tàrrega en Albesa, eveneens in Lérida. Twee leidsters van de kampen werden positief getest op het coronavirus. 

Lees ook: Update van de situatie rond het coronavirus in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk