Aragón vijfde Spaanse regio die mondkapje verplicht stelt in alle situaties

door admin
Aragón vijfde Spaanse regio die mondkapje verplicht stelt in alle situaties

Maandag zullen de regionale afgevaardigde van Volksgezondheid en de algemeen directeur van Publieke Zorg de maatregel uitleggen en alle details toelichten. Ze gaan daarbij eveneens in op de actuele stand van zaken met betrekking tot het coronavirus in de regio. 

De autoriteiten dringen er bij de bevolking op aan de verantwoordelijkheid te nemen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Mensen dienen altijd de sociale afstand tot anderen te bewaren en rekening te houden met de hygiënische maatregelen zoals regelmatig de handen wassen of desinfecteren met speciaal daartoe bestemde handgel, zo min mogelijk met anderen langer dan strikt noodzakelijk in binnenruimtes verblijven en samenkomsten in groepen zoveel mogelijk te vermijden. 

In heel Spanje was het dragen van een mondkapje al verplicht op plekken in de openbare ruimte waar het niet mogelijk was de minimale afstand van 1,5 meter tot anderen te bewaren. In Catalonië en Extremadura is het op dit moment al verplicht ook je mondkapje op te houden als je wel de veilige afstand tot anderen kunt garanderen. De Balearen stellen het verplicht vanaf maandag en Andalusië keurt de maatregel maandag goed, waarna deze hoogstwaarschijnlijk vanaf dinsdag zal gelden. 

Dit vind je misschien ook leuk