Waarschuwingen voor vijftien provincies Spanje vanwege extreem weer

door admin
Waarschuwingen voor vijftien provincies Spanje vanwege extreem weer

Voornamelijk in Galicië, Extremadura, de Valle de Guadalquivir en een groot deel van Gran Canaria zullen de temperaturen behoorlijk oplopen – tussen de 31 en 41 graden. In het noordoosten van Spanje – in de Pyreneeën en het oostelijk deel van het Iberisch Randgebergte  – blijft het overwegend bewolkt en kunnen lokaal pittige buien en stormen voorkomen.

Maandag 13 juli

Voor verschillende provincies in Spanje is code geel afgegeven. In Pontevedra, Cáceres, Salamanca, Ávila, Vegas de Guadiana, Villuercas y Montánchez, La Siberia Extremeña, Aracena, Andévalo en Condado, het binnenland van Sevilla en Córdoba, Gran Canaria en de Valle de Guadalquivir is code geel afgegeven vanwege hoge temperaturen. Ook in het noordoosten van Spanje geeft het AEMET code geel af, maar dan vanwege hevige regenval en stormen in de Pyreneëen, Girona, het binnenland van Barcelona, Lleida, Tarragona, het binnenland van Castellón en Gúdar.

Dinsdag 14 juli

Ook dinsdag geldt code geel voor verschillende provincies en zelfs code oranje. Code geel vanwege hoge temperaturen is van kracht voor Villuercas y Montánchez, Vegas del Guadiana en het binnenland van Sevilla en Córdoba. Vanwege hevige regenval en storm geldt code geel voor de Pyreneëen, Girona, het binnenland van Barcelona, Albarracín en Jiloca, Gúdar en Maestrazgo, het binnenland van Castellón, Cuenca, het binnenland van Valencia, La Mancha, Alcaraz en Segura, Hellín en Almansa, Murcia, het binnenland van Alicante, Morena en Condado, de Valle de Guadalquivir, Cazorla en Segura en Guadix en Baza. Code oranje is van toepassing op het midden en zuiden van Valencia vanwege hevige regenbuien en stormachtig weer.

Woensdag 15 juli

Vooralsnog lijken de hevige buien alleen vandaag en dinsdag aan te houden. Wel is er code geel afgegeven op woensdag voor Andévalo y Condado en het binnenland van Sevilla en Córdoba vanwege hoge temperaturen. Ook geeft het AEMET code geel voor hevige rukwinden met een windkracht van minimaal 7 langs de kust bij de Straat van Gibraltar.

Dit vind je misschien ook leuk