Spaanse verkeersdienst DGT motoragenten in burger in bij verkeerscontroles

door admin
Spaanse verkeersdienst DGT motoragenten in burger in bij verkeerscontroles

Op het platform SocialDrive hebben gebruikers melding gemaakt van een nieuw middel dat de Spaanse verkeersdienst DGT inzet voor verkeerscontroles. Naast de al bekende controlemethodes met radar, drones, gecamoufleerde bestelbusjes en camera’s zijn nu ook gecamoufleerde motors van de Guardia Civil ingezet om op de weg de weggebruikers in de gaten te houden. 

Zomercampagne veilig verkeer

De zomercampagne voor veilig verkeer begon op 3 juli. Er wordt vooral gecontroleerd op snelheid en rijden onder invloed, maar ook op het dragen van de veiligheidsgordel en bellen achter het stuur. Zoals bekend wordt daarvoor deze zomer gebruikt gemaakt van 764 flitspalen, 584 mobiele snelheidsmeters, 12 helikopters, 216 camera’s die controleren op veiligheidsgordels en bellen achter het stuur, 11 drones en 15 gecamoufleerde busjes. 

Platform meldt locatie motoragenten

Het tijdschrift Autopista heeft melding gemaakt van de ontdekking door oplettende weggebruikers dat nu ook verkeerscontroles vanaf de motor door de Guardia Civil worden uitgevoerd. Beelden hiervan zijn gedeeld op het platform SocialDrive. 

Volgens berichten op SocialDrive zijn er in elk geval twee motoren op de weg in de provincie Pontevedra bezig met verkeerscontroles. Zo is er een zwarte Honda ST 1300 en een grijze BMW R1150 RT gespot. Op het platform is te zien op welke wegen precies de motors zijn gesignaleerd. De motorrijders zijn agenten in uniform.

Grote investering van DGT en Guardia Civil

Autopista schrijft dat de DGT ruim een jaar geleden heeft aangekondigd mobiel laserradars aan te schaffen die op motorfietsen geïnstalleerd kunnen worden. hiermee was een investering van 860.000 euro gemoeid. Tegelijkertijd kondigde de Guardia Civil toen de aanschaf van bijna 300 nieuwe motors aan, die geschikt zouden zijn voor het gebruik van de nieuwe laserradars.

Dit vind je misschien ook leuk