Eerbetoon aan door corona getroffen ouderen met muurschildering in Madrid

door admin
Eerbetoon aan door corona getroffen ouderen met muurschildering in Madrid

Op metrostation Plaza de Castilla , een van de drukte metrostations in Madrid, is vrijdag een acht meter lange muurschildering onthuld. Dit gebeurde in het bijzijn van de maker, stripcartoonist Paco Roca en regiominister van Transport, Mobiliteit en Infrastructuur, Ángel Garrido. De gemeente Madrid gaf opdracht voor dit kunstwerk als eerbetoon aan de vele ouderen die door de coronapandemie zijn getroffen.

Eerbetoon aan ouderen

Bij de feestelijke onthulling van het kunstwerk benadrukte Ángel Garrido de essentiële rol die ouderen in de maatschappij spelen bij de overlevering van kennis, steun en liefde aan de jongere generaties. De muurschildering, die 8 meter lang is en 1,90 meter hoog, verbeeldt dan ook een scène uit het dagelijks leven, waarin ouderen samen met kinderen en kleinkinderen tijd in een park doorbrengen en beelden van tederheid en genegenheid oproepen. De muurschildering zal permanent op het station blijven als aandenken aan alle ouderen die geleden hebben onder de coronapandemie of zijn overleden aan de gevolgen van corona. 

Bekroond werk

Paco Roca, een stripcartoonist uit Valencia, is voor zijn werk met meerdere prijzen bekroond. Hij is vooral bekend geworden met zijn stripboeken Wrinkles. Een bewerking van deze stripboekenserie werd in 2011 verfilmd onder de Spaanse titel Arrugas en won de Goya voor beste animatiefilm en best bewerkte script. Vorig jaar ontving Roca de Inkpot Award voor Los surcos del azar op de prestigieuze Comic-Con in San Diego, een van de belangrijkste stripboek-conventies ter wereld.

Dag van de Grootouders op 26 juli

De Dag van de Grootouders wordt niet overal gevierd en ook niet overal op dezelfde dag. In Spanje is gekozen voor 26 juli, omdat dat de naamdag is van Sint Joachim en Sint Anna, de grootouders van Jezus.

Dit vind je misschien ook leuk