Google legt onderzeese kabel aan tussen Spanje, VS en Verenigd Koninkrijk

door admin
Google legt onderzeese kabel aan tussen Spanje, VS en Verenigd Koninkrijk

De Grace Hopper is vernoemd naar de Amerikaanse informatica-pionier Grace Brewster Murray Hopper (1906-1992). Zij was vooraanstaand informaticus, wiskundige, natuurkundige en officier (Rear Admiral) van de Amerikaanse marine. Zij heeft onder andere de eerste programma’s voor de Mark I Calculator en de eerste echte compiler voor een programmeertaal op haar naam staan.

Nieuwe kabel voor data die ‘sneller gaat dan het licht’

Gisteren schreef de Spaanse nieuwssite La Información dat de nieuwste onderzeese kabel van Google ondersteuning zal bieden aan het netwerk van zakelijke en particuliere klanten. Kabels die onder de zee lopen, vormen een groot netwerk dat wordt gebruikt voor het verzenden en ontvangen van informatie ‘met de snelheid van het licht’. Op dit moment verloopt 98 procent van al het dataverkeer via deze onderzeese kabels.

Zodra de Grace Hopper in gebruik wordt genomen is dit de eerste kabel sinds 2003 die data tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk met elkaar verbindt. De wereldwijde capaciteit wordt hierdoor vergroot waardoor klanten nog meer en beter gebruik kunnen maken van diensten zoals Google Meet, Gmail en Google Cloud.

Eerste investering Google voor onderzeese kabel Spanje

Het is de eerste investering van Google in een onderzeese route naar Spanje waardoor de Google Cloud-regio in Madrid beter wordt geïntegreerd in de wereldwijde infrastructuur. De Grace Hopper zal tevens de eerste onderzeese kabel ter wereld zijn die gebruikmaakt van de technologie van optische vezelcommunicatie. Hierdoor wordt het mogelijk om signalen sneller en betrouwbaarder over grote afstanden te transporteren. Het project van de Grace Hopper zal naar verwachting in 2022 worden afgerond.

Dit vind je misschien ook leuk