Spanje betrokken bij zoektocht naar leven op Mars

door admin
Spanje betrokken bij zoektocht naar leven op Mars

Hiermee begint de missie van de robot op zoek naar leven op Mars. Naast dat de robot op zoek gaat naar micro-organismen, heeft NASA als doel om data te verzamelen voor analyses om te kunnen doen en te onderzoeken welke mogelijkheden mensen hebben om op Mars binnen een aanzienlijke periode nederzettingen te bouwen.

NASA-onderzoek duurt zo’n twee jaar

De Perseverance Rover zal in februari 2021 landen op Mars en zal daar zo’n twee jaar onderzoek gaan doen. De robot op wielen is in staat om de geologie en het klimaat vast te leggen en sporen te vinden van micro-organismen die nu of in het verleden op Mars hebben geleefd. De robot beschikt over een ingebouwd weerstation, een ondergrondse radar, röntgen- en ultraviolette spectrometers, een systeem om de CO2 van Mars om te zetten in zuurstof en propellers waarmee het de bedoeling is om de eerste elektrische vlucht op een andere planeet te maken.

Spanje betrokken bij zoektocht naar leven op Mars

Afgelopen 22 juli kreeg NASA groen licht om de raket te lanceren binnen het NASA-project, genaamd Mars 2020. Spanje draagt ook zijn steentje bij aan het mogelijk maken van deze reis. Het geavanceerde weerstation in de Perseverance Rover-robot, genaamd MEDA (Mars Environmental Dynamics Analyzer), staat onder leiding van het astrobiologisch centrum van de Spaanse Nationale Onderzoeksraad (CSIC). Spaanse wetenschappers zijn dan ook nauw betrokken bij de missie waarin wordt gezocht naar leven op Mars.

Dit vind je misschien ook leuk