Vechtpartij aan boord KLM-vlucht van Amsterdam naar Spanje

door admin
Vechtpartij aan boord KLM-vlucht van Amsterdam naar Spanje

Diverse Nederlandse en Spaanse media melden dat het ging om een man van Britse afkomst die al behoorlijk gedronken had. Ook zijn vriend was al behoorlijk aangeschoten. Tijdens de vlucht KL1495 van Amsterdam naar Ibiza deed de man moeilijk toen hem werd gevraagd zijn mondkapje te dragen, iets wat op elke vlucht van KLM verplicht is.

Hele vlucht zocht de man ruzie

Volgens medepassagiers zocht de man gedurende de hele vlucht ruzie met het personeel en met andere passagiers. Vlak voor de landing ontstond er weer een discussie toen de man weigerde te gaan zitten. Later ging het helemaal mis toen de man opstond en een andere passagiers begon te slaan. Het cabinepersoneel en medepassagiers schoten het slachtoffer te hulp en de man werd vervolgens met tie-wraps aan zijn polsen vastgebonden. Op sociale media worden filmpjes van het incident gedeeld.

KLM bevestigt vechtpartij op vlucht naar Spanje

Een woordvoerder van KLM bevestigt het incident en geeft aan dat er niemand gewond is geraakt en dat de veiligheid van andere passagiers niet in gevaar is geweest. KLM meldt dat de mannen niet ‘laveloos’ waren voordat ze aan boord gingen want in zo’n toestand laat KLM geen passagiers toe. Ook aan boord wordt momenteel geen alcohol geschonken volgens de woordvoerder. Of het gaat om mensen die op Schiphol al iets hadden gedronken, alcohol aan boord hebben meegesmokkeld of mensen die gewoon zin hadden om vervelend te doen, daar wil de woordvoerder niet over speculeren. KLM wil vooralsnog niet melden of de mannen inderdaad uit Groot-Brittannië komen.

Arrestatie door Spaanse autoriteiten

De gezagvoerder heeft na de landing de lokale politieautoriteiten op Ibiza geïnformeerd over dit incident waarna de mannen vervolgens zijn aangehouden. Het is vooralsnog onbekend of de twee mannen nog steeds vastzitten.

Dit vind je misschien ook leuk