Toerisme Madrid: lege hotels in stad en volle finca’s op platteland

door admin
Toerisme Madrid: lege hotels in stad en volle finca’s op platteland

De bezettingsgraad van hotels in de Spaanse hoofdstad is inmiddels teruggelopen tot gemiddeld 22 procent. Hotels in Madrid kampen met een omzetdaling van zo’n 65 procent, zo meldde de Spaanse nieuwssite Vozpopulí gisteren. Villa’s en andere accommodaties in de regio Madrid en in de Sierra Norte, het landelijke gedeelte van de regio, hebben inmiddels hun bordjes ‘vol’ opgehangen.

Nieuwe toeristen uit Madrid redden toeristisch seizoen platteland

Het departement van Cultuur en Toerisme van de regio meldt dat bijna alle plattelands-accommodaties tot september en in de resterende weekenden van 2020 tussen de 95 en 100 procent vol zitten. De meeste toeristen zijn afkomstig uit de Spaanse hoofdstad en zijn aangemoedigd om ook het platteland van de regio te leren kennen. Dankzij deze stroom aan nieuwe toeristen kan het seizoen tot en met oktober worden gered, zo vertelt een van de raadsleden. Volgens toerismevereniging Atusima kosten de landelijke accommodaties tussen de 25 en 35 euro per overnachting, een koopje in vergelijking met de prijzen van hotels in het centrum van Madrid.

Eigenaar van een finca in de Madrileense gemeente El Vellón vertelt dat hij de reserveringen sinds juni enorm zag toenemen; “Mensen uit de hele regio Madrid en uit de rest van Spanje hebben interesse in plekken waar je vrij kunt zitten en waar nauwelijks sprake is van drukte. In augustus en september en in praktisch elk weekend dit jaar zitten we vol.”

Lokale winkels profiteren mee van landelijk toerisme Madrid

Niet alleen eigenaren van landelijke huisjes en toeristische accommodaties op het Spaanse platteland profiteren van deze stijgende interesse. Ook de lokale winkels als slagers, groentemannen en andere winkels zijn blij met deze toeristen. Een lokale slager uit Rascafría vertelt dat hij in het weekend en maandag zijn winkel openhoudt voor toeristen die weer terugreizen naar huis. “Zij hebben tijdens hun vakantie genoten van de lokale gastronomie en willen bijvoorbeeld dat lekkere vlees uit de Sierra de Guadarrama meenemen voor thuis.”

Dit vind je misschien ook leuk