Canarische eilanden dekken alle kosten voor toeristen gerelateerd aan corona

door admin
Canarische eilanden dekken alle kosten voor toeristen gerelateerd aan corona

Het maakt niet uit of die toeristen Spaans zijn of een andere nationaliteit hebben. Het doel ervan is tegemoet te komen aan de lastige situatie waar toeristen voor komen te staan, wanneer ze positief testen op corona en op het eiland in quarantaine moeten gaan en daardoor hun verblijf eventueel moeten verlengen. 

De Canarische eilanden worden daarmee de eerste Spaanse autonome regio waar toeristen gedekt zijn voor reisbijstand en eventuele medische kosten, repatriëring of verlenging van hun verblijf vanwege quarantaine door covid-19, die verplicht is na een positieve test. Dit alleen wanneer duidelijk is dat een eventuele besmetting niet al bekend was voor vertrek naar een van de eilanden. 

Het bestuur van de eilanden wil daarmee de bestemming nog ‘veiliger’ maken voor toeristen en aantrekkelijker voor mensen die nog aan het dubben zijn over of ze er wel of niet op vakantie zullen gaan.

AXA stelt binnen dit akkoord een speciale klantenservice beschikbaar. De bescherming van toeristen op basis van deze verzekering gaat nog deze week van kracht en geldt in eerste instantie voor 12 maanden. 

Hoe de dekking van de kosten precies in zijn werk gaat en via welk telefoonnummer mensen meer te weten kunnen komen over de polis wanneer ze positief zijn getest en zich op een van de Canarische eilanden bevinden, is nog niet bekend gemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk