Hongarije schrapt Spanje van lijst met veilige landen om te reizen

door admin
Hongarije schrapt Spanje van lijst met veilige landen om te reizen

Hongarije verdeelt landen in drie categorieën: groen, geel en rood. Voor elke categorie geldt een andere set regels. Reizigers kunnen Hongarije onbeperkt inreizen als ze uit landen in de groene categorie komen. Als de landen van herkomst echter als geel of rood worden geclassificeerd, moeten reizigers verplichte sanitaire controles ondergaan.

Onder meer de krant El Periódico schrijft dat Spanje – oorspronkelijk bij de rest van de EU-landen in de groene groep als gevolg van de uitbraken van de laatste weken is verhuisd naar de gele categorie, waar ook landere landen zoals Bulgarije, het Verenigd Koninkrijk, Roemenië en Zweden, maar ook China, de Verenigde Staten, in staan.

Beperkingen van andere landen

In de afgelopen dagen hebben verschillende landen vanwege uitbraken opnieuw beperkingen opgelegd aan reizigers uit Spanje. De laatste was Zwitserland, dat Spanje uitsloot van de lijst van veilige landen en quarantaine eist van iedereen afkomstig uit het vasteland. De Balearen en Canarische Eilanden zijn van deze maatregel uitgesloten. 

Het Verenigd Koninkrijk plaatste een negatief reisadvies voor heel Spanje. Duitsland en Nederland volgden; de eerste ontmoedigde reizen naar Aragon, Catalonië en Navarra – niet het hele land -, de tweede naar Barcelona en omgeving. Frankrijk raadde ook “sterk” af te reizen naar Catalonië vanwege de golf van besmettingen, terwijl België ook Lerida en Huesca aan het negatieve reisadvies toevoegde. Noorwegen heeft op zijn beurt ook een reiswaarschuwing opgelegd en vereist een verplichte quarantaine van 10 dagen voor alle reizigers die uit Spanje komen. Ierland heeft Spanje van zijn kant uitgesloten van zijn lijst van veilige landen, wat inhoudt dat reizigers uit Spanje in quarantaine gaan.

Dit vind je misschien ook leuk