Ruim helft Spanjaarden denkt geen pensioen te gaan ontvangen

door admin
Ruim helft Spanjaarden denkt geen pensioen te gaan ontvangen

Dit blijkt uit het onderzoek naar spaargewoonten van Spanjaarden uitgevoerd door de vergelijkwebsite Rastreator. Van de mensen die niet geloven dat ze pensioen zullen ontvangen is het grootste gedeelte in de leeftijdsgroep tussen 25 en 34 jaar. 

De toekomst van de pensioenen vormt een van de grootste kopzorgen voor negen op de tien Spanjaarden, concluderen diverse andere onderzoeken. Het ministerie van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie schatte eind augustus nog dat Spanje nu 9,77 miljoen gepensioneerden telt en dat het gemiddelde pensioen 1.011, 84 euro bedraagt. 

Van de Spanjaarden zonder pensioenplan geeft 31 procent aan zich dit niet te kunnen veroorloven, aldus Rastreator. 20 procent van de Spanjaarden ziet een pensioenplan niet als nodig. De meest sceptische groep in dit verband wordt volgens het onderzoek gevormd door jongeren. Van alle mensen met een pensioenplan is 36 procent tussen de 55 en 65 jaar oud. 62 procent van de ondervraagden tussen 25 en 34 jaar is er zeker van nooit pensioen te zullen ontvangen. 

Dit vind je misschien ook leuk