Wat waren de meest interessante zaken op de beurs van afgelopen week?

door admin
Wat waren de meest interessante zaken op de beurs van afgelopen week?

Vorige week zei de president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, niet tevreden te zijn met het inflatieniveau en dat de ECB wellicht de koersen aan de onderkant zal gaan bijstellen. Ze voegde toe dat in elk geval alles klaar staat in het geval er maatregelen genomen moeten worden.

Al tijdens haar verhaal, werd volgens BeursRedacteur Kaspar de euro zwakker om daarna vrij snel te herstellen. Die schommelingen vormen een nadeel voor Europa, voegde hij toe. De in- en export is daar erg van afhankelijk. De dollar staat nu weer rond 1,19 euro en onder druk ten opzichte van de euro en die koers is een populair onderwerp vandaag de dag. In hoe mensen daar op reageren zie je dat er veel wordt gedaan aan ‘mirror-trading. Dat betekent dat beleggeers de strategie niet zelf uitvinden maar van een handelaar kopiëren. 

Tour de France en belegginsportefeuille

Martin wijst als oud professioneel wielrenner op de overeenkomsten tussen de Tour de France en een beleggingsportefeuille. ‘Je wint de Tour niet alleen, je hebt een team nodig, zoals het Spaanse team Movistar, dat zijn allemaal eenlingen, maar ze winnen met elkaar. In een portefeuille heb je ook meerdere beleggingen nodig. Net zoals in de Tour heb je klimmers nodig, mensen die sterk zijn op de vlakke stukken, goed kunnen rijden over stenen en dat kun je doortrekken naar je portefeuille. Zo sprak ik met een klant die had groot geïnvesteerd in olie, banken en vastgoed. Voor hem is het een heel slecht beursjaar. Een in de basis breed gespreide portefeuille pakt vaak beter uit.

Kaspar wijst nog op de index van Tesla die in één dag met 21 procent naar beneden ging door de bekendmaking dat Tesla niet wordt opgenomen in de S&P500. De verklaring hiervoor is dat een bedrijf pas kan worden opgenomen als het vier kwartalen lang winst heeft gemaakt, en dat heeft Tesla niet. Bij zo’n signaal in de markt zijn mensen meteen alert en nemen vervolgens geen risico’s.

Afwachtende houding in de markt

Verder lijkt er een afwachtende houding van rust in de markt te zitten. Een verklaring kan zijn dat men afwacht hoe de Brexit zich verder ontwikkelt. Dit wordt ook door economen aangehaald: de Brexit drukt op de markt. De Amerikaanse verkiezingen zijn in november en de olie, onder de 40 genoteerd blijft een beetje hangen. Met al die gebeurtenissen in november zit de markt een beetje in de afwachtende fase.  

Kaspar en Martin bespreken nog veel meer. Kijk snel de video op deze pagina of abonneer je op het Youtube-kanaal van BinckBank Spanje. Zo blijf je wekelijks op de hoogte van de laatste beursontwikkelingen. Bezoek voor meer informatie de website van BinckBank Spanje, onderdeel van Saxo Bank.

Dit vind je misschien ook leuk