Kroonprinses Leonor van Spanje heeft geen corona na positieve test klasgenoot

door admin
Kroonprinses Leonor van Spanje heeft geen corona na positieve test klasgenoot

Vorige week woensdag startte het schooljaar weer voor de Spaanse kroonprinses Leonor. Nog geen drie dagen later kreeg ze het bericht dat ze thuis in quarantaine moest omdat iemand uit haar klas positief was getest op het coronavirus. Dat betekent twee weken thuisquarantaine en twee weken online lessen volgen voor de vierde klas van het Santa María de los Rosales college, een katholieke privéschool in Madrid.

Sinds afgelopen vrijdag blijven ook Leonor’s ouders, koning Felipe, koningin Letizia en zusje Sofía thuis in afwachting van de coronatest die prinses Leonor heeft ondergaan. Ondanks het feit dat de test negatief was, zal de kroonprinses zich houden aan de voorgeschreven 14-daagse quarantaine. Het Spaanse koningspaar heeft deze week alle officiële activiteiten wel weer hervat.

School volgt protocol autonome gemeenschap Madrid

Volgens het gezondheidsprotocol van de autonome gemeenschap Madrid moeten mensen zich laten testen als ze meer dan 10 minuten in contact zijn geweest met iemand die positief test op Covid-19. Voor leerlingen boven de 9 jaar zijn er op school zogenaamde ‘sociale bubbelgroepen’ gerealiseerd; een beperkte groep leerlingen krijgt met elkaar les en komt zo min mogelijk in contact met andere groepen leerlingen. 

Elke ochtend bij binnenkomst wordt van alle leerlingen de temperatuur opgemeten. In dit geval moet alleen de klas van de Spaanse prinses in quarantaine. Andere klassen mogen gewoon naar school zonder verdere consequenties van de vastgestelde besmetting. 

Dit vind je misschien ook leuk