Spanje wil sociaal internettarief laagste inkomens

door admin
Spanje wil sociaal internettarief laagste inkomens

De nieuwe verordening vereist de opstelling van een wetsdecreet – waaraan momenteel wordt gewerkt – die zal volgen op de goedkeuring van de telecommunicatiewet die naar verwachting in november aan het parlement wordt gepresenteerd. De nieuwe wet moet in de eerste helft van volgend jaar worden goedgekeurd en is een van de toezeggingen die de PSOE met Unidos Podemos heeft ondertekend in het coalitiepact van de huidige regering. Het doel is een universele toegang tot het internet voor alle Spanjaarden. 

In de wet worden de minimumdiensten vastgelegd waartoe alle Spanjaarden toegang moeten hebben met hun internetverbinding. Dit zijn e-mail, zoekmachines, basistools voor training en opleiding, pers of nieuws, aankoop van goederen of diensten, zoeken naar een baan, professionele netwerken, internetbankieren, gebruik van elektronische administratiediensten, sociale netwerken en instant messaging en telefoongesprekken of videogesprekken in standaardkwaliteit.

Aan welke vereisten consumenten met een laag inkomen precies moeten voldoen om in aanmerking voor deze sociale bonus te komen, moet nog worden gedefinieerd. Ook wordt nog bepaald welk type verbinding de exploitanten in deze sociale bonus moeten opnemen.

Dit vind je misschien ook leuk