Felipe VI niet rechtmatige eigenaar van Spaanse troon?

door admin
Felipe VI niet rechtmatige eigenaar van Spaanse troon?

Een barman in La Bisbal d’Empordà claimt al jaren de zoon van emeritus-koning Juan Carlos I te zijn. Uit een DNA-test blijkt dat het DNA van Albert Solá Jiménez voor 99,9 procent overeenkomt met dat van Juan Carlos I. Dat betekent dat de voormalige Spaanse koning, die nu in zelfgekozen ballingschap in de Verenigde Arabische Emiraten leeft, een zoon heeft die ouder is dan Felipe VI. Solá Jiménez is namelijk 63 jaar en Felipe is 52. Als dit bewijs klopt dan zou Felipe plaats moeten maken voor de rechtmatige eigenaar van de troon.

DNA-test en juridisch bewijs als zoon van Juan Carlos de Borbón

In een interview laat Albert Solá alle juridische papieren en de uitslag van de DNA-test zien die bewijzen dat hij de oudste zoon is van Juan Carlos I. Omdat op de documenten van het DNA-onderzoek een stempel staat met het jaartal 2007, werd dit door een rechter niet toegelaten als geldig bewijs in de zaak die Solá Jiménez wilde aanspannen om te bewijzen dat hij een zoon is van Juan Carlos. Solá wil de zaak nu aanhangig maken in het parlement om zijn gelijk te halen. Verschillende tegenhangers van de huidige koning van Spanje helpen hem hier maar al te graag bij.

Spaanse regering moet uitspraak doen over juiste erfgenaam

De politieke partij EH-Bildu liet onlangs op Twitter weten dat als de Catalaan zijn gelijk haalt bij de rechter, hij de wettelijk opvolger van Juan Carlos I als koning van Spanje moet zijn en dat Felipe VI onterecht op de troon zit. Met zijn 63 jaar is Albert Solá namelijk ouder dan de 52-jarige Felipe. EH Bildu vraagt nu aan de Spaanse regering om hierover een uitspraak te doen. Vooralsnog lijkt het erop dat het Congres een veto wil uitspreken over deze zaak.

Scheve schaats

Solá’s biologische moeder zou in de jaren vijftig een relatie met Juan Carlos hebben gehad. Sola werd door verpleegsters in de kliniek in Barcelona bij zijn moeder weggehaald en kwam bij pleegouders op Ibiza terecht. In de jaren negentig ging hij – eenmaal volwassen – op zoek naar zijn verleden en trof in een van de documenten die hij had de term ‘chupete verde’ (groene speen) aan. Dit zou volgens historici een Spaanse uitdrukking zijn voor het hebben van koninklijk bloed.

Juan Carlos zou in de jaren vijftig van de militaire academie waar hij in opleiding was naar Barcelona zijn gereisd, waar hij de moeder van Sola ontmoette. Deze Maria Bach Ramon was de dochter van een bekend bankier. Solá probeert al sinds deze ontdekking meer informatie los te krijgen van het koningshuis en probeerde via rechterlijke weg de koning een DNA-test af te dwingen. Vanwege de koninklijke onschendbaarheid lukte dat niet. Vervolgens deed hij ook nog een poging om via de rechter het voor elkaar te krijgen om de resten van de vader van Juan Carlos, Juan de Borbón op te graven voor een DNA-test. Ook dit verzoek werd afgewezen. Naar eigen zeggen wil Solá vooral erkend worden als een Bourbon en is hij niet uit op geld.

Lees ook: Maken bastaardkinderen van Juan Carlos I kans op erkenning?

Dit vind je misschien ook leuk