Creatieve oplossingen van hotels in Spanje om crisis hoofd te bieden

door admin
Creatieve oplossingen van hotels in Spanje om crisis hoofd te bieden

Veel hotels bereiken normaal in de zomermaanden en nazomer een bezetting van tegen de 90 procent. Op dit moment schommelt het bezettingspercentage rond de 35 procent. Daarom zien hotels zich genoodzaakt andere dingen te verzinnen om inkomen te genereren en bestaansrecht te houden. Zo hebben eigenaren van hotelketens zoals Meliá en Iberostar een manier bedacht om inkomsten binnen te halen én een nieuwe doelgroep aan te spreken.

Hotel Meliá heeft in Andalusië 600 kamers omgebouwd en verhuurt deze nu als kantoor aan mensen die telewerken voor bedragen die variëren, afhankelijk van de voorzieningen en de kamergrootte, van 49 tot 105 euro per dag. 

Thuiswerken klinkt in eerste instantie misschien heel fijn, maar als meerdere mensen thuis zijn dan is de concentratie al snel verdwenen. Daarom kiezen vooral ouders met jongere kinderen ervoor om gebruik te maken van een ‘hotelkantoor’ om rustig te kunnen werken.

Hotels bieden ook ruimte voor werken in teamverband

Niet alleen kantoren worden verhuurd aan werknemers of freelancers, ook worden grotere ruimtes beschikbaar gesteld om bijvoorbeeld vergaderingen – uiteraard met het maximaal aantal toegestane personen – te houden. Ook worden er veel ruimtes verhuurd voor co-working, een ruime plek waar twee of meer mensen kunnen werken zonder dat de regels met betrekking tot het houden van afstand en hygiëne worden overtreden.

Buiten de kaders denken

Ook op andere plekken in Spanje stellen hotels ruimtes beschikbaar aan bedrijven en particulieren waar bijvoorbeeld sportlessen worden gegeven. Ook worden keukens in hotels verhuurd zodat bedrijven maaltijden kunnen bereiden voor thuisbezorging.

Dit vind je misschien ook leuk