Grote zorgen om gedrag van Spaanse studenten

door admin
Grote zorgen om gedrag van Spaanse studenten

De Universiteit van Granada is de tweede universiteit in Spanje die zich ontpopt als coronabesmettingshaard. De school telt zo’n 40.000 studenten waarvan er sinds de aanvang van het  collegejaar in september 236 positief zijn getest, 60 daarvan in het afgelopen weekend.

Spaanse politie kon feestende massa niet stoppen

In het lange weekend, de ‘puente’, ter gelegenheid van de Día de la Hispanidad van 10, 11 en 12 oktober liep het onder andere in Granada uit de hand toen duizenden studenten en toeristen feestvierden ter gelegenheid van de nationale feestdag van Spanje. Politiediensten slaagden er niet in om een einde te maken aan de feestvierende massa. Daarom acht men het aannemelink dat in de komende dagen meer besmettingen worden gemeld. Een reden voor de deelregering van Andalusië te besluiten de colleges en andere lessen van de Universiteit van Granada voor vijftien dagen op te schorten. Bovendien geldt vanaf nu een avondklok voor studenten die op de campus wonen. 

Universiteit Valencia ook gesloten

Eerder werd er vanuit de Polytechnische Universiteit van Valencia een groot aantal besmettingen gemeld. Op dit moment volgen de 25.000 studenten hun colleges online doordat na een studentenfeest onlangs 131 studenten positief werden getest. 75 studenten van de Universiteit van Salamanca zitten op dit moment ook een quarantaine uit na het organiseren van een feest.

Fernando Simón, directeur van het coronacrisiscentrum in Spanje, laat weten zich behoorlijk zorgen te maken om de situatie op universiteiten in Spanje. Besmettingen onder studenten nemen overal toe. Daarnaast weet hij dat er een vertraging zit in de rapportage van de aantallen. De werkelijke aantallen zullen pas de komende dagen zichtbaar worden.

Huidige situatie Covid-19 in Spanje

Woensdag werden er 11.970 nieuwe coronagevallen gemeld. Het aantal mensen dat positief is getest middels een snelle antigeentest wordt vooralsnog niet meegerekend in het aantal positief geteste personen.

Dit vind je misschien ook leuk