Teruel Existe betaalt de donaties voor de verkiezingscampagne terug

door admin
Teruel Existe betaalt de donaties voor de verkiezingscampagne terug

Daarom besloot de beweging om financiële steun te vragen aan burgers. Teruel Existe werd in november 1999 opgericht als een burgerplatform voor een eerlijke en gelijke behandeling in de landelijke politiek van de dunbevolkte provincie Teruel. Om toegelaten te worden als kandidaat van het Provinciaal Kiescollege, een stap die nodig was voorafgaand aan de landelijke verkiezingen, moest de groep steun krijgen van minimaal 1 procent van de provinciale bevolking.

Om een bescheiden verkiezingscampagne op te kunnen zetten, vroeg de groep hulp aan burgers in de vorm van een donatie. Politieke groeperingen ontvangen in tegenstelling tot officiële politieke partijen geen overheidssubsidies om campagne te voeren. Teruel Existe beloofde daarbij de donaties terug te betalen zodra de partij verkiezingssubsidie zou krijgen. De verkiezingscampagne werd een succes. Teruel Existe kreeg 6.781 handtekeningen en mocht zich kandidaat stellen.

Op 10 november 2019 schreef Teruel Existe geschiedenis. Met 19.761 stemmen (26,66% van het totaal aantal uitgebrachte stemmen), bereikte voor het eerst een politieke groep het Spaanse parlement. In de provincie Teruel was het meteen de grootste partij.

Deze goede resultaten zorgden er voor dat Teruel Existe in aanmerking komt voor subsidies en daarmee kan de afgevaardigde Tomás Guitarte zijn belofte van teruggave waarmaken. Om voor teruggave in aanmerking te komen, dienen de donateurs op de website van de partij een formulier in te vullen. Veel donateurs hebben al aangegeven dat ze geen restitutie willen. Via de website bedankt Teruel Existe iedereen die heeft meegewerkt om deze grote sprong te maken. ‘Zonder u was deze collectieve droom niet mogelijk geweest. Dank u wel!’.

Dit vind je misschien ook leuk