Honderd procent hernieuwbare energie voor Spaanse Parador-hotels

door admin
Honderd procent hernieuwbare energie voor Spaanse Parador-hotels

De Parador-hotelketen wordt door de Spaanse overheid beheerd en zal dankzij een deal met de energiegigant Endesa alle prestigieuze hotels gevestigd in monumentale gebouwen of op speciale locaties vanaf 1 januari 2021 voorzien van elektriciteit uit 100 procent hernieuwbare bronnen. 

Nieuwe stap in masterplan Paradores

Deze stap vormt onderdeel van het overkoepelende plan van de hotelketen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Óscar López Águeda, directeur van Paradores, vertelt aan de Spaanse nieuwssite Tourinews: “Dit is opnieuw een voorbeeld van onze betrokkenheid bij het milieu. Paradores is een bedrijf dat zich inzet voor duurzaam toerisme in alle opzichten. Bovendien willen we als overheidsbedrijf het goede voorbeeld geven door te investeren in energiebesparing en verantwoord ondernemen en verbruik te bevorderen.”

Paradores als stevig fundament Spaans toerisme

Begin 1900 was er nauwelijks sprake van toerisme in Spanje. Om de economie een boost te geven, moest een stevig toeristisch fundament worden gelegd in Spanje. Zo ontstond het Koninklijk Commissariaat voor Toerisme. Militair en politicus Benigno de la Vega-Inclán kwam met het concept van de Paradores; luxe staatshotels gevestigd in schitterende historische bouwwerken zoals kastelen, kloosters en paleizen.

Spanje telt bijna 100 Parador-hotels in bijna 100 jaar tijd

Het Koninklijk Commissariaat voor Toerisme had twee doelen: het ontwikkelen van het toerisme in Spanje en het neerzetten van een hotelketen van hoge kwaliteit. In 1928 werd het eerste Parador-hotel, de Parador Nacional in de Sierra de Gredos in Ávila, geopend. Vandaag zijn er 97 Parador-hotels op prachtige plekken in Spanje die de schoonheid en eigenheid van het land benadrukken.

Lees ook: De toplocaties van Spanje’s beroemde Parador-hotels

Dit vind je misschien ook leuk