Haal de zon in huis; koop een Flamencogitaar!

door admin
Haal de zon in huis; koop een Flamencogitaar!

Er bestaan zoveel verschillende gitaarsoorten dat het misschien lastig is om te bepalen welke bij je past. Maar één ding is zeker: als je van mediterrane sferen, andere culturen én van Spanje houdt, dan is een Flamencogitaar vast en zeker wat voor jou!

Wat is een Flamencogitaar precies?

De flamencogitaar is een van de meest populaire varianten van Spaanse gitaar. Hij lijkt op een klassieke gitaar, maar heeft dunnere toppen en vaak snaren van nylon. Hierdoor (en vanwege de lage snaarhoogte en zijn lichtgewicht), is de Flamencogitaar ideaal voor het gebruik van toque; het veelvuldig tikken op de snaren en het spelen van veel snelle noten achter elkaar. Dit maakt deze gitaar dan ook perfect voor het spelen van gepassioneerde en levendige muziek. Wil jij ook graag een Flamencogitaar of een andere Spaanse gitaar kopen? Bedenk dat vooraf goed wat je precies zoekt in een gitaar, zodat je snel het exemplaar vindt dat het beste bij je past.

De oorsprong van de Flamencogitaar

De Flamenco gitaar dateert uit de 18e eeuw en werd in het leven geroepen door de Spaanse zigeuners. Zij besloten zelf gitaren te maken van cipres hout, vanwege gebrek aan geld. En voila; dat was de geboorte van dit bijzondere muziekinstrument. In die tijd werd er echter vooral gezongen tijdens Flamenco optredens. Pas later (in de 20e eeuw), werd de flamencogitaar aan het spektakel toegevoegd, gevolgd door andere instrumenten. Samen transformeerden ze tot de hedendaagse Flamencokunst. Het is in de Spaanse stad Granada waar de Flamencodans zijn oorsprong vond en waar je deze kunst als geen ander kunt ervaren. Ga hiervoor naar de authentieke wijk Sacromonte; hier kun je de mooiste Flamencoshows bijwonen in historische grotwoningen.

Verschillende soorten Flamencogitaren

Niet alleen verschilt een Flamencogitaar enorm van de klassieke gitaar en andere Spaanse gitaren. Er bestaan namelijk ook nog eens vele soorten Flamencogitaren… Bekende en goede merken zijn onder andere Cuenca, Takamine en Ibanez, maar er is nog veel meer. Bovendien zijn Flamencogitaren er in alle soorten budgetten. Je kunt er al een kopen vanaf 150 euro, maar er ook 1800 euro voor neertellen . Ga je pas net beginnen? Dan volstaat en iets goedkoper exemplaar prima om mee te oefenen. Ben je echter gevorderd en wil je de best mogelijk kwaliteit geluid, dan kun je beter voor een iets duurdere gitaar gaan. De keus is aan jou!

Al met al; met een Spaanse gitaar haal je Spanje voor even in huis. En dat is heerlijk, vooral in deze periode. Twijfel dus niet langer. Ontwikkel je muzikaliteit; koop een Flamencogitaar en speel er op los!

Dit vind je misschien ook leuk