Pandemieziekenhuis Madrid eind november open voor coronapatiënten

door admin
Pandemieziekenhuis Madrid eind november open voor coronapatiënten

Raadslid Ruiz Escudero van Volksgezondheid in Madrid meldde tijdens een interview met La 1 te verwachten volgende week de eerste patiënten over te kunnen brengen van ziekenhuizen in de regio naar het nieuwe pandemieziekenhuis in Spanje.

Madrid haalt zorgpersoneel weg bij andere ziekenhuizen

Eerder werd al bekend dat Madrid zorgpersoneel bij andere ziekenhuizen weg zou gaan halen voor het nieuwe pandemieziekenhuis. Het bestuur schatte in vóór de start van het ziekenhuis 699 zorgmedewerkers nodig te hebben. Volgens raadslid Escudero ligt het contracteren van deze mensen op schema.

Onrust bij vakbonden vanwege twijfels aan veiligheid

Ondanks deze berichten is er onrust ontstaan nadat diverse vakbonden voor zorgpersoneel, waaronder SATSE, twijfels uitten over de veiligheid binnen het nieuwe Isabel Zendal-ziekenhuis. Niet alleen de veiligheid voor patiënten, maar ook die van medewerkers wordt in twijfel getrokken.

Ontbrekende protocollen en ontruimingsplannen

Op de Spaanse nieuwssite Fuenlabradanoticias.com werd vrijdagochtend geschreven dat vakbonden hun vraagtekens zetten bij het interne bestuur, de protocollen voor het opnemen van patiënten en hoe zorgmedewerkers worden opgeleid voor het werken in dit speciaal voor de pandemie opgezette ziekenhuis. Bovendien zou er geen plan zijn voor het optimaal beschermen van medewerkers tegen virussen en ook zou er nog niets op papier staan over evacuatieplannen bij brand of andere noodsituaties.

Om aandacht te vragen voor de geconstateerde gebreken hielden donderdag diverse vertegenwoordigers van vakbonden van zorgpersoneel demonstraties bij de Asamblea de Madrid. De vakbonden eisen dat aan alle gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in het ziekenhuis wordt voldaan voordat de eerste patiënt wordt ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk