Spaanse Alejandro Sanz onder winnaars van Latin Grammy Award 2020

door admin
Spaanse Alejandro Sanz onder winnaars van Latin Grammy Award 2020

Het prestigieuze evenement voor de Latin – muziekindustrie werd afgelopen donderdag ‘coronastyle’ in Miami gehouden. Voor de tweede jaar op rij wint Sanz de award voor Record of the Year voor de opname ‘Contigo’, een serieus liefdeslied onder begeleiding van piano en strijkinstrumenten. Deze prijs erkent ook de opnametechnici en producenten die aan de opname meewerkten.

De Mexicaanse zangeres Lafourcade, die via een digitale verbinding aanwezig was, werd voor haar ‘Un Canto por México’ Vol 1, een album met een compilatie van Mexicaanse klassiekers, bekroond voor de Album of the Year-award. Met de opbrengst van de verkoop van het album zette de zangeres zich in voor het opknappen van het beschadigde cultureel centrum in Puebla, México dat in 2017 door een aardbeving werd vernield.             

Rapper Residente viel met zijn autobiografische song; ‘René’ in de prijzen in de categorie Song of the Year. De drie artiesten moesten het onder meer afleggen tegen grote namen als Bad Bunny, J Balvin, Karol G en Maluma die behoren tot de meest gestreamde artiesten van dit moment. Sommige onder hen wonnen een grammy in een andere categorie.

Rosalía

De populaire Catalaanse zangeres Rosalía, bekend van haar futuristische flamencosongs, won in de categorie Best Urban Fusion/Peformance voor ‘Yo x Ti, Tu x Mi’ gemaakt in samenwerking met de Puerto Ricaanse Ozuna. Tenslotte werd de Colombiaanse popzanger Mike Bahía uitgeroepen tot beste nieuwe artiest. Bijgaand de complete lijst van winnaars en genomineerden. Klik hier voor de volledige lijst met winnaars. 

Dit vind je misschien ook leuk