Zeven bijzondere filmlocaties in Spanje

door admin
Zeven bijzondere filmlocaties in Spanje

Dankzij de betaaltelevisieplatforms als Netflix en vele anderen is het aantal tv-producties enorm toegenomen tot ruim tienduizend producties wereldwijd in 2019. Series kijken is een van de meest genoten vrijetijdsbestedingen van dit moment. Ter ere van de Wereld Televisiedag zette Europese camperverhuurbedrijf Indie Campers alle bijzondere plekken in Spanje waar nationale en internationale tv-producties zijn gefilmd op een rijtje.

Bárdenas Reales (Navarra): Game of Thrones

Tijdens de acht seizoenen waarin de populaire serie Game of Thrones te zien was veranderden verschillende plaatsen in Spanje tot opnamelocaties. Hieronder El Real Alcázar in Sevilla met haar prachtige tuinen die fungeerden als The Water Gardens van het huis Martell. In Girona kun je tegenwoordig mee op tour langs de belangrijkste Game of Thrones opnamelocaties. Ook de Baskische kustplaats Gaztelugatxe met het slingerende pad naar de kapel San Juan dat door animatietechniek veranderde in kasteel Dragonston was te zien. Al deze plekken zijn inmiddels veranderd in toeristische hotspots. De meest indrukwekkende is echter het natuurpark Bárdenas Reales in Navarra dat in de serie dienst doet als het gebied waar de Dorthaki zee ligt.  

2. Barcelona (Catalonië): Killing Eve

In de serie Killing Eve zijn de hoofdrollen voor Jodie Comer en Sandra Oh. Oh speelt een MI6 agente die gevolgd wordt door een moordenares en tijdens haar vlucht op de meest exclusieve plekken van Europa terechtkomt. Hieronder de steden Parijs, Londen en Amsterdam. In het derde seizoen werden ook opnames gemaakt in Spanje. In Barcelona vormen de Calle Born en de pleinen Lesseps en de wijk la Barceloneta het decor van diverse scenes.  

3. Tejeda (Gran Canaria): Black Mirror

Door de vervorming van de toekomst zoals die wordt voorgesteld in Black Mirror lijkt de technische wereld die zich via internet razendsnel ontwikkelt beangstigend. De afleveringen in deze serie staan op zichzelf en juist daarom werden verschillende filmlocaties gekozen. In de aflevering ‘Hated in the Nation’ is het oude centrum van het dorpje Tejeda op het eiland Gran Canaria een van de locaties waar het verhaal zich ontrafelt.

4. Natuurpark Cabárceno (Cantabrië): La zona (Spaanse serie)

De in Spanje gevierde serie vertelt het verhaal over een inspecteur die een moord onderzoekt op een afgezonderdVoor het verhaal werden vooral opnames gemaakt in het noorden van het land en veel daarvan in het natuurpark Carbárceno.

5. Almería (Andalusië): Vis a Vis (Spaanse serie)

Vis a Vis is een Spaanse serie die zich afspeelt in een gevangenis. Na vijf seizoenen komt het laatste seizoen dit jaar op televisie. Met name twee stranden in het natuurpark Cabo de Gata in Almería werden als decor gebruikt in diverse scenes. De eerste is het strand Peñon Blanco bij het pittoreske kustdorpje La Isleta del Moro en het mooie 400 meter lange, goudkleurig strand van Rodalquilar waar ook een kasteel is te vinden.

6. La Palma (Canarische Eilanden): The Witcher

Voor The Witcher van producent Netflix zijn opnames gemaakt op verschillende Canarische Eilanden. Een van de bijzondere locaties is de waterval van Los Tilos op het eiland La Palma. De omgeving hier doet dienst als het bos Brokilon. De sage waarop de serie is gebaseerd vertelt de avonturen van de Magiër Geralt de Rivia. Andere gebruikte locaties zijn bijvoorbeeld de bergpunten van el Roque de los Muchachos. 

7. Valle de Benasque (Aragón): La caza (de Jacht) (Spaanse serie)

De Aragonese Pyreneën vormen de achtergrond in het verhaal dat gaat over de verdwijning van twee meisjes gebaseerd op de bestseller van Agustín Martínez ‘Las calles de Benasque y Cerler’. De straten van deze gemeentes figureren in de serie als het fictieve dorpje Monteperdido. De bergvlaktes Llanos del Hospital, de rivier río Ésera en de bossen van Benasque worden tevens gebruikt als prachtige natuurlijke omgeving in veel van de scenes.

Dit vind je misschien ook leuk