Mysterieuze posteractie op Mallorca

door admin
Mysterieuze posteractie op Mallorca

Met deze boodschap vraagt de beweging aandacht voor hulp aan families, zelfstandigen en ouderen zonder bestaansmiddelen. Veel inwoners vroegen zich af wie achter de opvallende actie schuilgaat omdat niet op alle posters de naam van de organisatie was te zien.

Aan de toegenomen stroom van personen bij voedselbanken en hulporganisaties als Caritas is af te leiden dat de Covid-crisis er bij veel mensen flink heeft ingehakt. Om de publieke opinie te bereiken organiseerde een Duitse inwoner van Mallorca, die anoniem wil blijven, de posteractie.

Volgens de krant Diario de Mallorca heeft hij de posters opgehangen met behulp van circa 200 vrijwilligers. De vrijwilligers ontvingen van hem elk 50 euro om de posters en spandoeken 6:30 en 8:00 vrijdagmorgen op te hangen.

“Het publiek zou zich moeten realiseren dat er veel wanhopige families en personen zijn die nu hulp nodig hebben, iemand moet actie ondernemen”, aldus de initiatiefnemer van de actie die hoopt dat deze actie navolging krijgt op nationaal niveau.

Behalve in de straten en aan de bruggen in het centrum van Palma zijn de affiches ook verschenen op enkele van de meest emblematische monumenten in de stad, waaronder de kathedraal waar de tekst was veranderd in ‘Te koop in verband met de huidige situatie’.

Dit vind je misschien ook leuk