Ruim 500 hotels in Spanje zoeken nieuwe eigenaar

door admin
Ruim 500 hotels in Spanje zoeken nieuwe eigenaar

Talloze hotels hebben hun deuren moeten sluiten en zijn nu op zoek naar een nieuwe eigenaar. Op het vastgoedportaal idealista.com stonden eind oktober 557 hotels te koop aangeboden. Dat is 19 procent meer dan aan het begin van de coronapandemie. De hotels bevinden zich in bijna alle regio’s van het land maar het merendeel is te vinden in Andalusië, Catalonië, Castilië en Leon, de Balearen, Valencia en Galicië. In totaal staan in deze regio’s 416 hotels te koop, dat betekent 75 procent van het totale lijst van hotels die op idealista.com te koop staan.

Het aanbod per provincie

Als we per provincie kijken dan zien we dat de Balearen met een aanbod van 59 hotels de kroon spant. In de provincies Barcelona, Málaga, Gerona, Granada en Alicante staan meer dan 20 hotels te koop en in de Provincies Madrid, Asturië, Pontevedra, Sevilla, Huesca, Santa Cruz de Tenerife, León, Salamanca, Valencia, Castellón, A Coruña, Cádiz, Cantabrië en Cáceres ligt het aantal hotels dat een nieuwe eigenaar zoekt tussen de 10 en de 20. 

Duurste hotels te koop

Het duurste hotel dat bij Idealista.com wordt aangeboden staat op de Balearen op het eiland Ibiza in de plaats Sant Joan de Labritja. Dit is te koop voor een prijs van 52,5 miljoen euro. Het hotel heeft zeven verdiepingen en een bebouwde oppervlakte van 4.000 m2. Het gaat om het driesterren Hotel Caribe met 285 kamers.

Op de Canarische Eilanden staat het tweede duurste hotel te koop in de badplaats Playa del Inglés van de gemeente San Bartolomé de Tirajana (Gran Canaria) met een verkoopprijs van 31 miljoen euro. Het hotel is gerenoveerd en telt 185 kamers, elk met een balkon en uitzicht op zee.

Het duurste hotel van Andalusië ligt in Benalmádena (Málaga) voor een vraagprijs van 28,5 miljoen euro. Het is ook een gerenoveerd hotel met drie verdiepingen.

Bij de top-5 van de duurste hotels horen verder nog een viersterrenhotel met 80 kamers in Barcelona, waarvoor 26,5 miljoen euro wordt gevraagd en een centraal gelegen boetiekhotel in Madrid met 30 kamers voor 21,5 miljoen euro.

In Logroño, regio La Rioja, staat het goedkoopste hotel te koop voor slechts 390.000 euro.

Dit vind je misschien ook leuk