Internationale passagiers komen Mallorca binnen zonder PCR te tonen

door admin
Internationale passagiers komen Mallorca binnen zonder PCR te tonen

Het kunnen tonen van een negatieve PCR-test die maximaal binnen 72 uur voor aankomst afgenomen bij aankomst in Spanje vanuit een risicoland is sinds 23 november een verplichting. De verwarring over het feit dat veel buitenlandse toeristen zo het vliegveld uitwandelen heerst niet alleen onder medewerkers op de luchthaven. Ook de internationale reizigers zelf zijn volgens Diario de Mallorca verbaasd over deze gang van zaken die in strijd is met de nieuwe regels van het Spaanse ministerie van Volksgezondheid.

Daar komt nog bij dat de regionale president van de Balearen, Francina Armengol dinsdag in het parlement afwijzend reageerde op dat tests vereist moeten zijn om in hotels op de eilanden te kunnen verblijven. Hierbij verstopte ze zich achter het feit dat passagiers vanuit het buitenland al verplicht zijn om bij aankomst in het land een negatieve PRC-test te kunnen tonen. Voor de regiopresident heeft de eis ‘geen zin’ in de huidige omstandigheden.

Aena wees dinsdag volgens Diario de Mallorca nog eens op de verplichting voor passagiers die over zee of door de lucht naar Spanje reizen vanuit een risicoland of -zone verplicht zijn een negatieve test te overleggen op het eerste punt waar zij Spanje binnenkomen.

In de praktijk bereiken deze passagiers echter hun eindbestemming, in dit geval vliegveld Son Sant Joan in Palma, te bereiken zonder dat gecontroleerd wordt of ze wel een negatieve PCR-test kunnen overleggen.

De luchthaven van Palma is verdeeld in twee gebieden. Een voor nationale reizigers en een voor internationale reizigers. Internationale reizigers worden door het speciaal daartoe gecontracteerde luchthavenpersoneel gecontroleerd op temperatuur, visueel en of ze een negatieve PCR-test bij zich hebben. De andere passagiers, afkomstig van een Spaanse luchthaven (vaak Madrid of Barcelona) wandelen daarentegen zo te luchthaven uit zonder enige vorm van controle en ook al komen ze direcht uit risicogebieden. 

Ook passagiers zelf zijn daarover volgens Diario de Mallorca verontwaardigd, met name omdat ze veel geld hebben betaald om een PCR test te ondergaan. De gemiddelde prijs voor een test om Spanje binnen te komen komt neer op 150 euro.

Dit vind je misschien ook leuk