Spanje verlengt opschorting vluchten van en naar Verenigd Koninkrijk

door admin
Spanje verlengt opschorting vluchten van en naar Verenigd Koninkrijk

Het argument voor deze beslissing dat de Spaanse autoriteiten hanteren is dat er nog steeds ‘enige onzekerheden’ bestaan over de reikwijdte van de nieuwe variant SARS-CoV-2 die in het VK is gedetecteerd. Deze variant wordt als 70 procent besmettelijker beschouwd dan het originele Covid-19 virus. Daarom moet worden bezien hoe de epidemiologische situatie op de Britse eilanden evolueert.

De reisbeperkingen waren oorspronkelijk van kracht tussen 22 december en 5 januari. Met de publicatie in het Spaanse staatsblad BOE, zijn ze verlengd tot 18 uur op 19 januari 2021. In deze periode mogen alleen vluchten tussen het VK en Spanje worden uitgevoerd zolang het ‘vliegtuigen zijn die uitsluitend Spaanse of Andorraanse onderdanen vervoeren of ingezetenen in Spanje of Andorra’. Voor passagiersschepen en lijndiensten op zee gelden dezelfde regels. 

Totale opsluiting in Engeland en Schotland

De regering van Boris Johnson heeft op haar beurt op 4 januari een nieuwe nationale opsluiting voor Engeland aangekondigd. De premier van Schotland, Nicola Sturgeon, deed hetzelfde nadat het land een nieuw record van besmettingen bereikte met 58.784 nieuwe gevallen in de afgelopen 24 uur. Het is inwoners van het VK en Schotland verboden hun huizen te verlaten voor niet-essentiële activiteiten. Scholen en universiteiten zijn gesloten. Bezoek van restaurants, sportscholen, bars is eveneens verboden. Internationale reizen kunnen alleen worden gemaakt om werkredenen of andere gerechtvaardigde redenen. Vakantiegangers wordt geadviseerd zo snel mogelijk naar huis terug te keren. 

Dit vind je misschien ook leuk