Weerswaarschuwingen voor elf Spaanse regio’s door nieuwe storm Gaetán

door admin
Weerswaarschuwingen voor elf Spaanse regio’s door nieuwe storm Gaetán

Voornamelijk het noorden van Spanje krijgt te maken met de gevolgen van deze storm, maar ook de zuidelijke provincies zullen hier iets van meekrijgen. Aemet geeft waarschuwingen af vanwege hevige regen, gladheid, windvlagen tot 140 km/uur en hoge golven.

Iets rustiger op donderdag in Spanje

Donderdag wordt de situatie volgens het Aemet iets rustiger dan die woensdag was met slechts enkele waarschuwingen in het noordwesten en noorden van Spanje vanwege een harde wind. Op veel plekken in de regio Castilië en León gelden tevens waarschuwingen, maar dan vanwege gladheid en lokale wateroverlast in verband met de dooi van de hevige sneeuw die vorige week is gevallen.

Vrijdag code geel en oranje vanwege wind en hoge golven

Op vrijdag neemt het extreme weer opnieuw toe met code geel en zelfs oranje voor de noordwestelijke kustgebieden van Spanje. Het noorden en het midden van Spanje krijgt ook te maken met harde wind en ook voor de regio’s Valencia, Murcia en Andalusië wordt code geel afgegeven. Het Aemet waarschuwt bovendien voor hoge golven langs de noordwestkust en langs de zuidkust van Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk