De top 5 must-do’s op het zonnige Tenerife

door admin
De top 5 must-do’s op het zonnige Tenerife

Tenerife is een van deze Canarische eilanden die garant staat voor een heerlijke tijd. Toeristen komen vooral af op de adembenemende stranden aan de populaire Costa Adeje. Maar Tenerife is meer dan alleen zon, zee en strand! Ontdek hier de must-do’s tijdens je bezoek aan dit geweldige eiland, voor als het weer mag:

Bezoek de Piramides van Güímar

Je leest het goed; je hoeft niet altijd naar Egypte of Latijns Amerika om piramides te kunnen zien. In Tenerife, vlakbij de stad Santa Cruz, liggen namelijk verschillende exemplaren in het Etnografisch Park van Güímar. Het fascinerende aan deze piramides, is dat niemand hun ware oorsprong kent. In totaal beslaat het park 64.000 vierkante meter en er zijn verschillende faciliteiten. Het herbergt een interessant museum, een botanische route en een recreatiegebied. Een top bestemming voor een daguitstapje met of zonder kinderen.

Beklim de vulkaan Pico del Teide 

In het centrum van Tenerife ligt het indrukwekkende Teide Nationaal Park. Met een hoofdrol voor de immense gelijknamige vulkaan. Met 3.715 meter is dit het hoogste punt van Spanje. Om deze geheel op eigen houtje te beklimmen, moet je een doorgewinterde bergbeklimmer zijn. De route is namelijk best uitdagend en vermoeiend. Gelukkig kun je gebruik maken van een kabelbaan die je tot op 3.555 meter hoogte brengt. Vanaf het eindpunt is het nog een paar honderd meter lopen naar de krater. Ook zijn er begeleide tours met gids te boeken. Een absolute aanrader en een sportieve afwisseling tijdens je zonvakantie op Tenerife!

Ontdek het magische heuveldorp Masca

Door velen beschouwd als het mooiste dorp van Tenerife, ligt het magische Masca op een hoogte van 650 meter, in het Macizo de Teno-gebergte. Deze plek is moeilijk te bereiken, maar dat maakt het juist speciaal. Wanneer je na alle kronkelende haarspeldbochten de pittoreske huizen ziet liggen op smalle richels van dramatische rotsformaties, denk je in een droom te zijn beland. Het dorp telt tegenwoordig nog slechts 90 mensen en je gaat voor even terug in de tijd. Wandel ook naar de kleine baai van Masca aan de kust (in ongeveer 3 uur). Een paradijs op aarde…

Lees ook: de mooiste bestemmingen op de Balearen.

Ga hiken in het Anaga gebergte (het Anaga Rural Park)

Hoe mooi en indrukwekkend het Teide Nationaal Park ook mag zijn, in het noorden van Tenerife ligt een gebergte dat stukken minder bekend en nog ongerepter is. Het is hier ook groener, rustiger en weidser. Het Anaga gebergte is vulkanisch en werd ongeveer 7 miljoen jaar geleden gevormd. Dit maakt het tot het oudste deel van Tenerife. Wanneer je hier rondloopt, lijkt het bijna alsof je in de Andes of de Amazone bent beland. Het Anaga Rural Park herbergt een aantal van de mooiste wandelpaden van Europa. Mis het dus niet! Bezoek dit fascinerende gebergte en ontdek een andere kant van Tenerife.

Neem een duik in een van de vele  “Charcos”

De Canarische eilanden zijn rijk aan natuurlijke waterbronnen of ‘zwembaden’, die allemaal opvallend mooi zijn. Laat de zee en het strand dus een dagje voor wat ze zijn en bezoek er een of meerdere. Charco de los Chochos, Charco la Laja, Charco del Rayo, Charco del Viento en Charco de la Virgen zijn de meest unieke die Tenerife telt. Zij zijn bijna allemaal lopend te bereiken via smalle paadjes en bevinden zich in een spectaculaire omgeving.

Zo zie je maar; er is genoeg te doen in Tenerife wanneer je even genoeg hebt van het strand. Wissel je dagen dus af met een van deze toffe activiteiten. Ontdek het beste van Tenerife!

Dit vind je misschien ook leuk