5 redenen voor een stedentrip naar Bilbao

door admin
5 redenen voor een stedentrip naar Bilbao

Maar heb je ooit gedacht aan een citytrip naar de hoofdstad van Baskenland, Bilbao? Deze hippe en kunstzinnige stad is helemaal in opkomst en heeft verrassend veel voor je in petto. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel de volgende redenen om binnenkort een bezoek te brengen aan Bilbao!

Grootste overdekte markt van Europa

Gelegen op het oude plein ‘Casa Vieja’ in het centrum van Bilbao, is de ‘Mercado la Ribera’ met zijn oppervlakte van 10.000 vierkante meter de grootste overdekte markt van Europa. De prachtige, gekleurde glas in loodramen zijn een lust voor het oog. En binnen wordt het alleen maar beter. La Ribera biedt alle denkbare producten uit het Baskenland aan. De lokale bevolking komt hier bijeen voor hapjes, drankjes en het doen van inkopen. Het is de perfecte plek om de Baskische keuken te ontdekken en een kijkje te nemen in het leven van de locals.

Thuisbasis van het wereldberoemde Guggenheim Museum 

Of je nu wel of niet van musea houdt; het Guggenheim moet je een keer gezien hebben. Dit beroemde museum van moderne en hedendaagse kunst is van de buitenkant al een kunstwerk op zich. Het wordt gezien als een van de mooiste voorbeelden van 20e-eeuwse architectuur. Het Guggenheim beslaat 24.000 vierkante meter en is hét icoon van Bilbao. Mis het niet!

Je vliegt er goedkoop én snel naartoe

Het is misschien niet meteen de belangrijkste reden voor een bezoek aan de stad. Maar vliegveld Bilbao Airport is gemakkelijk én goedkoop te bereiken vanuit Nederland. En dat is toch mooi meegenomen! In slechts 2 uur rechtstreeks vliegen sta je buiten in de Spaanse zon. En het centrum van Bilbao ligt op steenworp afstand van de luchthaven. Ook zijn vliegtickets naar de stad vaak goedkoop. Zo betaal je gemiddeld tussen de 100 en 150 euro voor een retourticket.

Je eet er de lekkerste ‘pintxos’ 

Waar je in Centraal- en zuid-Spanje de ene na de andere tapa naar binnen werkt, kun je je in Baskenland tegoed doen aan de lekkerste pintxos. Dit zijn kleine snacks, vaak in de vorm van een broodje met verschillende toppings. Hier wordt een stokje ingestoken en alle pintxos worden op de bar neerzet. Je kunt zelf je favorieten uitkiezen. Aan het aantal stokjes en de lengte ervan ziet de barman hoeveel je uiteindelijk moet betalen. Let op: als je eenmaal begint, is er geen houden meer aan… Eet smakelijk!

Lees ook: dit zijn de zeven beste en bekroonde Spaanse attracties.

Bilbao is op en top Spaans

Als je het échte Spanje wilt ontdekken, is Bilbao daar de perfecte plek voor. De stad wordt namelijk nog steeds vaak overgeslagen door toeristen. Hierdoor ervaar je meer authenticiteit dan in verschillende andere Spaanse steden. Er is bijvoorbeeld niets zo leuk als in een café of restaurant te zitten met alleen Spanjaarden in plaats van overal waar je komt Nederlands of Engels te horen spreken. Bovendien is het oude centrum van Bilbao, ‘Casco Viejo’ typisch Spaans met smalle straatjes, romantische pleinen en knusse eetgelegenheden.

Ben je al overtuigd? Plan dan snel je stedentrip naar deze verrassend leuke Spaanse stad. Laat je meeslepen door de Baskische cultuur in Bilbao!

Dit vind je misschien ook leuk