Spaanse premier: ‘Geen internationale toeristen in Spanje voor einde zomer’

door admin
Spaanse premier: 'Geen internationale toeristen in Spanje voor einde zomer'

De Spaanse premier sprak woensdag tijdens de 113e bestuurdersbijeenkomst van de Wereldtoerismeorganisatie (UNWTO) over het toelaten van internationale toeristen uit het buitenland. Hij liet weten dat hij niet verwacht dat dit voor het einde van de zomer mogelijk noch verstandig is.

Reizen van en naar Spanje lastig en kostbaar

Met de huidige maatregelen rondom het kunnen overleggen van negatieve PCR-en sneltests en de actuele reisadviezen heeft het toerisme in Spanje het ontzettend lastig. Sánchez spreekt vooralsnog niet over een totaal inreisverbod, maar gezien de huidige ontwikkelingen binnen de Spaanse gezondheidszorg lijkt het hem niet verstandig om de deuren wagenwijd open te zetten voor internationale toeristen.

Versnelde massavaccinatie mogelijke oplossing

De Spaanse site tourinews.es schrijft op donderdag dat Sánchez denkt dat alleen een versnelde massavaccinatie zou kunnen helpen om weer enigszins terug te gaan naar de aantallen buitenlandse toeristen die voor Spanje kiezen van voor de coronapandemie. Wanneer in Spanje tegen de 70 procent van de bevolking tegen Covid-19 is gevaccineerd zal het land weer veiliger zijn om toeristen te kunnen verwelkomen. Conform de huidige vaccinatieplannen zal Spanje dit percentage pas tegen het einde van de zomer kunnen bereiken.

Drie voorwaarden en doelen voor Spaans toerisme

De Spaanse premier meldde tijdens de bijeenkomst dat Spanje voorop ligt wat het tempo van de vaccinatiecampagne betreft in vergelijking met andere landen. Na de bijeenkomst schreef hij in een twitterbericht: “Op dit moment zitten we in een moeilijke periode voor de toeristische sector. We zetten door. We hebben drie voorwaarden en doelen: het beschermen van onze bedrijven, helpen de toeristische sector te herstellen en deze na de pandemie te transformeren.”

Dit vind je misschien ook leuk