Website voor meest actuele informatie over Covid-19 vaccinatieproces Spanje

door admin
Website voor meest actuele informatie over Covid-19 vaccinatieproces Spanje

Sinds de start van het vaccineren is er veel te doen rondom het tempo ervan in veel landen ter wereld. Spanje was een van de eerste landen waar het inenten van de bevolking van start ging. Vanaf 27 december werden in zorgcentra verspreid door het land de eerste doelgroepen ingeënt; ouderen in verzorgingstehuizen en hun personeel.

Wat kan vaccinatiecampagne beïnvloeden?

Er zijn veel zaken die van invloed zijn op het tempo van het vaccineren. Zo zorgde storm Filomena voor enkele uitdagingen in het verspreiden van de vaccins van de opslagplaats naar de verschillende regio’s in Spanje. Ook is Spanje afhankelijk hoeveel vaccins er worden geleverd en hoeveel mensen beschikbaar zijn om anderen te vaccineren. Zo bleek eerder dat er grote verschillen zijn tussen autonome regio’s wat het tempo van inenten betreft.

Spaanse overheid lanceert speciale vaccinatie-website

Om alle ontwikkelingen van de vaccinatiecampagne te volgen heeft de Spaanse overheid een website gelanceerd waar alles kan worden gevolgd: het aantal verstrekte doses per autonome regio, het aantal mensen dat de eerste prik heeft gehad en hoeveel mensen volledig gevaccineerd zijn (twee inentingen). Omdat Spanje een van de Europese landen is die van meerdere farmaceuten tegelijk vaccins heeft afgenomen is per vaccin te zien hoeveel ervan is verdeeld in Spanje.

Onder drie informatieve tabellen loopt een balk langzaam van 0 naar 100 procent. Zo is in één oogopslag te zien welk percentage van de Spaanse bevolking tot op heden is gevaccineerd. Op het moment van schrijven ligt dat percentage op 2,35 procent. Onderaan deze primaire gegevens is per autonome regio in Spanje uitgesplitst hoeveel doses de regio heeft ontvangen, hoeveel er zijn toegediend en hoeveel procent van de regionale bevolking is gevaccineerd. Ook hieruit blijken weer de verschillen per regio in Spanje.

De gegevens worden dagelijks bijgewerkt en zijn afkomstig van de het ministerie van Volksgezondheid.

Dit vind je misschien ook leuk