Vanaf juni voor vijf euro met de AVE door Spanje treinen

door admin
Vanaf juni voor vijf euro met de AVE door Spanje treinen

De low-cost AVE-trein gaat van start met dagelijks vier treindiensten in beide richtingen tussen Madrid en Barcelona. Afhankelijk van de vraag zal deze frequentie later worden opgevoerd. De trein stopt onderweg in Guadalajara, Calatayud, Zaragoza, Lleida, Tarragona, Gerona en Figueres. Renfe geeft met deze actie blijk van vertrouwen in de vaccinatiecampagne en de herwonnen vrijheden in de zomer die het mogeljk maken weer door heel Spanje te reizen. 

Aanvankelijk zet Renfe de Talgo-112 treintoestellen in die plaats bieden aan 438 passagiers. De spoorwegmaatschappij heeft verzekerd dat zowel alle AVE als alle Avlo-treintoestellen ruim voldoende gecertificeerd zijn op het gebied van gezondheid, desinfectie en schoonmaak. 

Nieuwe poging

De Avlo zou eigenlijk begin april van het vorig jaar al van start zijn gegaan om de concurrentiepositie van Renfe te verstevigen na de recente liberalisering van de spoormarkt. De coronapandemie haalde deze plannen echter rigoureus overhoop. Als het hogesnelheidstreinverkeer dit jaar weer wordt hervat, moet de Avlo gaan concurreren met Ouigo, de low-cost hogesnelheidstrein van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. 

Online bestellen vanaf vandaag

De Avlo-tickets voor het speciale tarief van vijf euro kunnen vanaf vandaag besteld worden op www.avlorenfe.com. Met deze tickets kan tussen 23 juni en 11 december van dit jaar worden gereisd. Van 1 tot 14 februari kunnen de tickets ook worden besteld op www.renfe.com. Treinkaartjes die tijdens de promotiecampagne van het vorig jaar zijn gekocht, kunnen kosteloos worden geruild voor tickets waarmee dit jaar kan worden gereisd. In januari vorig jaar was de campagne zeer succesvol en werden alle 10 duizend beschikbare promotietickets verkocht. Na 14 februari kost een ticket tussen de 10 en 60 euro, afhankelijk van de vraag op dat moment en het tijdstip van de reis. Kinderen onder de 14 jaar reizen altijd voor 5 euro met de Avlo. 

Ouigo

De dienstregeling van de Franse Ouigo gaat volgens planning op 10 mei van start op het traject Madrid-Barcelona, met in eerste instantie vijf treinen per dag in beide richtingen. Ouigo verkocht zijn eerste 10 duizend tickets voor een promotieprijs van 1 euro. Het basistarief van Ouigo wordt 9 euro per reis, die plaatsvindt tussen tien mei en 11 december. Kinderen in de leeftijd tussen 4 en 13 jaar reizen mee voor 5 euro, kinderen onder de vier reizen gratis. 

Dit vind je misschien ook leuk