Nieuwe ministers Spanje ingezworen door Spaanse koning

door admin
Nieuwe ministers Spanje ingezworen door Spaanse koning

Zoals regeringsbronnen tot woensdag al speculeerden, zijn vandaag de nieuwe ministers van Volksgezondheid en van Territoriaal Beleid aangesteld. Carolina Darias als minister van Volksgezondheid en Miquel Iceta als minister van Territoriaal Beleid werden woensdag tegenover koning Felipe VI van Spanje ingezworen als de nieuwe ministers.

Besloten ceremonie voor nieuwe Spaanse ministers

De Spaanse nieuwssite La Sexta schrijft over de ceremonie die woensdagochtend om 9.00 uur plaatsvond in het Zarzuela-paleis. Vanwege de coronapandemie waren de enige aanwezigen de nieuwe ministers, premier Pedro Sánchez, koning Felipe VI en de minister Juan Carlos Campo van Justitie. Bij de plechtigheid waren geen journalisten aanwezig en deze werd dan ook niet uitgezonden.

Darias neemt de positie van minister van Volksgezondheid over van Salvador Illa, die zich vol gaat richten als partijleider van de Catalaanse PSC tijdens de verkiezingen. Anderzijds komt de voormalige partijleider van de PSC nu op de plek van Carolina Darias die voorheen minister van Territoriaal Beleid was.

Vuurdoop voor nieuwe minister Volksgezondheid Spanje

Het opstappen van Illa als minister van Volksgezondheid werd bekendgemaakt terwijl Spanje zich middenin de hevigste coronagolf bevindt. Hij was slechts een jaar minister van Volksgezondheid. Darias neemt de uitdagende portefeuille van Illa over terwijl Spanje te maken heeft met gemiddeld bijna 900 besmettingen per 100.000 inwoners. Spaanse regio’s kondigden daarom eerder deze week al nieuwe maatregelen aan.

Ook werd woensdag bekendgemaakt dat verschillende Spaanse regio’s hun vaccinatiecampagne moeten staken of aanpassen vanwege de vertraagde leveringen van diverse fabrikanten.

Eerste woorden nieuwe minister van Volksgezondheid Spanje

Carolina Darias sprak vlak na haar inhuldiging als nieuwe minister van Volksgezondheid de volgende woorden: “De strijd tegen de pandemie is een meedogenloze oorlog. Het is nodig de overdracht van het virus terug te dringen en ik ben ervan overtuigd dat we dit zullen bereiken. Ik acht het dan ook noodzakelijk dat er meer ruimte komt voor preventie en ik zorg dat er ruimte voor dialoog zal blijven.” Tegenover haar voorganger sprak Darias: “Ik zal de ingeslagen weg volgen, Salva, en de samenwerking versterken en gedeelde beslissingen blijven maken.”

Dit vind je misschien ook leuk