Duurzame energie Spanje razendpopulair onder buitenlandse banken

door admin
Duurzame energie Spanje razendpopulair onder buitenlandse banken

Banken uit Duitsland, Oostenrijk, China, Canada, Italië en Amerika wedijveren met elkaar om toe te treden tot de Spaanse markt, zo schreef de Spaanse krant El País op maandag. Vooral de hernieuwbare energiebronnen en duurzaamheidsprojecten blijken echte Spaanse magneten voor buitenlandse geldschieters.

Na investeerders nu ook banken geïnteresseerd in Spanje

Niet alleen zijn er veel internationale fondsen en investeerders die hierin zijn geïnteresseerd. Ook veel banken, die nog niet actief waren in Spanje, willen nu deelnemen aan projecten en operaties op het gebied van duurzame energie die in Spanje worden ontwikkeld. Enkele banken die deze stap reeds hebben gezet zijn Cantor Fiztgerald, North LB, BayernLB, Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC), Investec en Kommunalkredit Austria.

Herfinancieren van schulden Spaanse bedrijven populair

Niet alleen nieuwe duurzame projecten worden gefinancierd door buitenlandse investeerders en banken, ook zijn veel buitenlandse geldschieters geïnteresseerd in schulden van bestaande bedrijven in Spanje. Buitenlandse banken helpen de Spaanse bedrijven uit de schulden in ruil voor aandelen of obligaties van hun bedrijf. Een voorbeeld hiervan is de herfinanciering van de schuld van I Squared van T Solar onder leiding van de Spaanse Banco Santander en de Deutsche Bank in ruil voor ruim een half miljard aan obligaties.

Duurzaamheid in Spanje in trek

Ook Spaanse banken lijken dit gat in de markt te hebben gevonden en begeleiden de beursgang van bedrijven gespecialiseerd in duurzaamheid. Deze trend blijkt maar wat populair bij buitenlandse investeerders. En banken, die tot voor kort onbekend waren in Spanje, zien nu ook heil in deze manier van zaken doen. Zo staan de laatste maanden steeds meer investeringsbanken uit het buitenland te dringen om onderdeel te worden van de Spaanse duurzame energiesector.

Dit vind je misschien ook leuk