Spaanse prinses Leonor en Nederlandse Alexia naar zelfde school in Wales

door admin
Spaanse prinses Leonor en Nederlandse Alexia naar zelfde school in Wales

De prinses van Asturië zal het International Baccalaureate-programma van de onderwijsinstelling United World Colleges aan UWC Atlantic College volgen. Volgens officiële bronnen van koninklijk paleis Zarzuela doorliep de prinses hiervoor volledige selectieproces dat vereist is door het Fundación Comité Español de los Colegios del Mundo Unido. De tweejarige opleiding kost 76.500 euro, die wordt betaald door de koningen

Tot nu toe ging de oudste dochter van koning Felipe de Zesde, net als haar vader, naar de Nuestra Señora de los Rosales-school. Dit is een privé-school in Madrid. De nieuwe fase voor Leonor de Borbón zal compatibel zijn met “de geleidelijke ontwikkeling van zijn institutionele verplichtingen in Spanje”, aldus het Spaanse koningshuis. Koning Felipe VI heeft de Spaanse premier van deze beslissing op de hoogte gebracht.

Nederlandse prinses Alexia ook naar Wales

Na de zomervakantie zal ook prinses Alexia, de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Maxima haar middelbareschooltijd vervolgen aan het United World College of the Atlantic in Wales. Haar vader zat op dezelfde school. Waarom Alexia naar deze school gaat is niet bekend. Ze krijgt daar niet alleen ander koninklijk gezelschap in prinses Leonor, ook Elisabeth, de Belgische kroonprinses, behaalde er vorig jaar haar diploma.

Internationaal Baccalaureaat

Het Internationaal Baccalaureaat is een diploma dat in de hele wereld wordt erkend. Het bijbrengen van sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid vormt een belangrijk onderdeel in het schoolconcept. Ook aan diversiteit wordt veel aandacht besteed. Voorts wordt waarde gehecht aan creativiteit in naschoolse uren.  

Onderwijs met ‘open en kritische geest’

Het UWC Atlantic College is gevestigd in een middeleeuws kasteel en “heeft geen enkele religieuze, politieke of andere vorm van conditionering”, aldus verklaarde koninklijk huis La Zarzuela in een persbericht. Het is internationale educatieve instelling die “onderwijs tot een kracht maakt om mensen, naties en culturen te verenigen voor vrede en een duurzame toekomst” en die “wordt gekenmerkt door haar open en kritische geest”, voegde de verklaring eraan toe.  Net als de andere studenten zal Leonor op een internaat verblijven.

Dit vind je misschien ook leuk