15,6% meer migranten in Spanje in eerste kwartaal dit jaar

door admin
15,6% meer migranten in Spanje in eerste kwartaal dit jaar

Het aantal migranten dat Spanje bereikte nam het eerste kwartaal van dit jaar met 36,7% toe. De grootste stijging was merkbaar op de Canarische Eilanden waar in het eerste kwartaal van dit jaar 117% meer migranten zijn aangekomen dan in dezelfde periode vorig jaar.

De Spaanse nieuwssite EuropaPress meldt dat, volgens gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken, er in het eerste kwartaal van dit jaar in totaal 3.436 migranten de Canarische eilanden wisten te bereiken. Dat waren er in de eerste drie maanden van 2020 1.582. 

Verachtvoudiging

Deze groei betekent een breuk met de neerwaartse tendens die de regering sinds september jl. voor de eilandengroep waarnam. In de eerste helft van februari kwamen er 155 migranten aan, in de laatste twee weken van februari waren dat er 109. In de tweede helft van maart bereikten 856 migranten de eilandengroep; dat is bijna een verachtvoudiging.  

Daling in andere gebieden 

Daarentegen is het aantal migranten dat Spanje via de kusten van het schiereiland en de Balearen wilde bereiken met 8,4% gedaald. In de eerste drie maanden van vorig jaar waren het er 2.852, dit jaar heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken de aankomst van 2.613 migranten geregistreerd. 

Ook via de landgrenzen van Ceuta en Melilla kwamen minder mensen Spanje binnen. Hier was sprake van een daling van 67,2%. In Ceuta lukte het tussen januari en maart dit jaar 109 mensen om over de geplaatste omheining te komen, terwijl dat er vorig jaar 139 waren. In Melilla kwamen 265 mensen aan, tegenover de 1.000 die vorig jaar in dezelfde periode werden geregistreerd.

Leestips: Toestand migrantenvrouwen en kinderen op Canarische Eilanden zorgwekkend

of: Immigrantenprobleem Canarische Eilanden nog lang niet opgelost

Dit vind je misschien ook leuk