Castilië en León sluit binnenruimten horeca in grotere steden

door admin
Castilië en León sluit binnenruimten horeca in grotere steden

Dat betekent dat vanaf dinsdag 6 april in de provinciehoofdsteden Segovia, Valladolid, Burgos, Soria en Palencia horecagasten alleen nog gebruik kunnen maken van de terrassen. Vorige week liet het deelbestuur weten dat bij een incidentie van meer dan 150 gevallen per 100 duizend inwoners alle binnenruimten van bars, restaurants en gokkantoren moeten sluiten. Alle sportscholen en winkelcentra daarentegen blijven gewoon open. 

Opening binnenruimten was van korte duur

In de stad Burgos zijn in de afgelopen veertien dag 365 mensen per 100 duizend inwoners positief getest, in Palencia waren dat er 245, in Segovia 490, in Soria 326 en in Valladolid 154. Als gevolg van deze stijging moeten de horeca-binnenruimten opnieuw dicht, nadat deze begin maart net weer waren geopend voor een derde van de maximale capaciteit.

In nog zestien andere gemeenten met meer dan 5 duizend inwoners in Castilië en León gaan genoemde binnenruimten dicht. In de provincie Burgos zijn dat Miranda de Ebro, Medina de Pomar en Briviesca. In de provincie Palencia zijn dat Aguilar de Campo, Villamuriel de Cerrato, Cervera de Pisuerga, Venta de Baños, Villablino en La Pola de Gordón. In de provincie Salamanca gaat het om de steden Carbajosa de la Sagrada, Santa Marta de Tormes en Villamayor. In Segovia geldt de maatregel voor Riaza en El Espinar, in Valladolid voor Tudela de Duero en in Soria ten slotte voor El Burgo de Osma. Alleen in de provincies Zamora en Ávila blijven de binnenruimten van de horeca geopend.

De maatregel geldt niet voor steden met minder dan 5 duizend inwoners, omdat het hier doorgaans om maar één coronahaard gaat als de incidentie omhooggaat. De perimetrale lockdown van de regio Castilië en León blijft zeker nog van kracht tot aanstaande 8 mei, dat is de einddatum van de huidige staat van alarm in Spanje. 

Dit vind je misschien ook leuk