Spanje registreert na Amerika meeste hotelboekingen voor de maand mei

door admin
Spanje registreert na Amerika meeste hotelboekingen voor de maand mei

Dat blijkt uit gegevens van boekingsplatform TravelgateX. Op de ranking van TravelgateX staat Amerika op nummer één, gevolgd door Spanje, Mexico, Griekenland en Portugal. De huidige epidemiologische situatie in Italië en Frankrijk heeft er vermoedelijk voor gezorgd dat deze doorgaans populaire landen buiten de top-5 zijn gevallen. Italië is van een derde positie gedaald naar nummer acht en Frankrijk zakte van de vijfde naar de veertiende plaats op de lijst.  

Andalusië en Catalonië minder populair

In Spanje werd 40 procent van de reserveringen gedaan door Amerikaanse en Engelse toeristen. Traditiegetrouw gevolgd door reserveringen van Duitse, Italiaanse en Franse toeristen. Vooral de beide eilandengroepen blijken in trek, met ieder 25 procent van het totale aantal reserveringen in Spanje. Valencia staat op een verrassende derde plaats, terwijl de regio’s Andalusië en Catalonië volgens TravelgateX in populariteit inboeten. Alleen gekeken naar het Mediterrane gebied, hebben de Balearen, Griekenland en Egypte een vergelijkbaar marktaandeel. De meeste reserveringen gingen naar Griekenland, op de voet gevolgd door de Balearen en Egypte. 

Als niet naar de bestemming, maar naar de nationaliteit van de toeristen wordt gekeken, komen de meeste van hen uit Amerika en Engeland, gevolgd door de Spanjaarden op drie en de Brazilianen op nummer vier. Daarmee zijn de Brazilianen van een zevende positie gestegen naar nummer vier als het om het aantal gemaakte hotelreserveringen gaat. Opmerkelijk is de stijging van de Roemenen, die van een 24ste positie naar nummer 15 zijn geklommen. 

Aanzienlijk meer besteed per reservering

Volgens gegevens van TravelgateX wordt er ieder jaar meer geld uitgegeven bij het boeken van een vakantie. In 2019 werd gemiddeld voor een boeking 400 betaald, dit jaar werd per reservering gemiddeld 600 euro uitgegeven. 

Dit vind je misschien ook leuk