Spaanse horecaondernemer in Salou eist met hongerstaking opening nachtleven

door admin
Spaanse horecaondernemer in Salou eist met hongerstaking opening nachtleven

Abenójar eist een duidelijk tijdschema en snelheid van de autoriteiten voor de heropening van de sector in de context van de gezondheidscrisis. Hij begon zijn hongerstaking op maandag om 12:30 uur en zit voor het stadhuis uit protest tegen de sanitaire maatregelen voor de sector die hij “willekeurig, onevenredig en ondoeltreffend” acht, aangezien coronabesmettingen blijven voorkomen als gevolg van illegale activiteiten zoals thuisfeestjes en andere samenkomsten met teveel mensen bijelkaar.

De Vereniging voor Horeca en Uitgaan van Salou heeft daarnaast een demonstratie georganiseerd in Plaza Bonet (Nautische Club) om de reactivering van het nachtleven te eisen. Het protest zal statisch zijn, zoals is vereist door het departement van Binnenlandse Zaken van de Catalaanse overheid. De organisatoren verwijten de gemeente in dit verband dat deze voorwaarde niet is toegepast bij andere mobilisaties.

De Federatie van horeca en nachtleven FECASARM pleit al lang voor een volledige heropening van de sector, waarbinnen het nachtleven al maanden volledig gesloten is en lunches en diners 70% van de inkomsten uitmaken.

Toelatingsrecht via QR-code

FECASARM stelt voor om het toelatingsrecht toe te passen op mensen die al gevaccineerd zijn met twee doses of die een negatief testresultaat kunnen overleggen en die dat middels een niet-overdraagbare QR-code kunnen aantonen.

Hiertoe zal de vereniging de regioregering deze week een test voorstellen. Er moet een systeem komen dat deel kan uitmaken van de oplossing van het huidige infectieniveau, aangezien het veel asymptomatische positieven zal opsporen.

Als aanvullende sanitaire maatregelen stelt FECASARM de verplichting voor om een ​​mondkapje te dragen behalve op het moment van drinken of eten, het in gebruik nemen van apparaten voor lucht- en oppervlaktedesinfectie en andere controlemaatregelen.

Opening horeca is haalbaar, maar politieke wil ontbreekt

Abenojar wijst erop dat het “haalbaar” is om horecazaken en nachtclubs te openen, maar dat dit vanwege een “gebrek aan politieke wil” niet gebeurt en dat in plaats van “legale opties als een firewall in te zetten, er nu illegale feestjes worden aangemoedigd”. 

Dit vind je misschien ook leuk