Spaanse school geeft lessen op het strand

door admin
Spaanse school geeft lessen op het strand

Dit initiatief onder de noemer ‘Aire Limpio’ (schone lucht) stelt leerlingen in staat om samen op een veilige manier hun lessen te kunnen volgen. Uit diverse onderzoeken is al gebleken dat de kans om besmet te raken met het coronavirus in de buitenlucht aanzienlijk lager ligt dan in binnenruimtes. De wethouder voor Onderwijs van Cartagena, Irene Ruiz, benadrukt in die zin dat “Cartagena, met zijn unieke klimaat en omgeving, een ideale plek is om initiatieven zoals deze te lanceren die studenten helpen beschermen tegen covid-19”.

De wethouder geeft aan dat dit initiatief “een extra stimulans is voor schoolkinderen om in deze moeilijke tijd meer gemotiveerd te zijn.” In feite heeft deze unieke ervaring, die door veel landelijke media in Spanje is opgepikt, deze kinderen bovendien in staat gesteld zich te verdiepen in hun natuurlijke omgeving. Daarnaast krijgen ze les in conventionele vakken zoals wiskunde, maatschappijleer of muziek in contact met de natuur. 

De leerlingen zitten compleet met schoolbord, tafels, stoelen en rugzakken met hun voeten in het zand. Het mediterrane klimaat in de regio Murcia aan de Spaanse oostkust leent zich er uitstekend voor.

Dit vind je misschien ook leuk