Regiopresident Madrid ook bedreigd met postpakket met kogels

door admin
Regiopresident Madrid ook bedreigd met postpakket met kogels

De beveiliging van Correos in Sant Cugat (Barcelona) heeft het pakket met inhoud geadresseerd aan Díaz Ayuso overgedragen aan veiligheidsdiensten. 

Nieuw incident na eerdere dreigingen Spaanse politici

Enkele dagen geleden werden dreigpakketten bezorgd aan de politici Pablo Iglesias van Unidas Podemos, minister Fernando Grande-Marlaska van Binnenlandse Zaken en het hoofd van de Guardia Civil. Ook zij ontvingen pakketten met kogels. Afgelopen maandag werd bekendgemaakt dat de Spaanse minister van Toerisme een brief ontving met daarin een bebloed mes.

De veiligheidsdiensten laten zich niet uit over de verdere inhoud van de brieven zolang het onderzoek nog loopt. Dinsdagavond tijdens een interview met Trece TV vertelde regiopresident Díaz Ayuso dat zij helemaal geen waarde hecht aan dit voorval. Ze vertelde kort: “Deze mensen zijn op zoek naar hun moment van glorie en dat moment gun ik hen niet.”

Steun van politici uit Spanje

Andere Spaanse politici en premier Sánchez van Spanje lieten zich dinsdagavond op Twitter wel uit over deze gebeurtenis. Sánchez vertelde dat een dreigement aan het adres van Díaz Ayuso, of ieder ander regeringslid, een dreigement is tegen hen allemaal. Hij zal zich niet tolerant opstellen tegenover mensen die zich medeplichtig maken aan geweld of de verspreiding ervan en veroordeelt deze acties dan ook ten strengste.

Niet alle incidenten met elkaar verbonden

Volgens diverse Spaanse media zou het onderzoek van het dreigement aan het adres van minister Reyes Maroto van Toerisme al wel vergevorderd zijn en staat dit incident los van de pakketten met kogels die aan andere politici en de Guardia Civil waren verzonden.

De politie zou de man, die het pakket met het bebloede mes naar Reyes Maroto stuurde, al hebben geïdentificeerd. Het bleek te gaan om een man uit El Escorial met ernstige geestelijke problemen.

Dit vind je misschien ook leuk