Verenigd Koninkrijk kwalificeert Canarische Eilanden als veilige bestemming

door admin
Verenigd Koninkrijk kwalificeert Canarische Eilanden als veilige bestemming

Op deze groene lijst zullen naar verwachting niet meer dan twaalf landen staan. Bronnen vanuit de Britse regering lieten doorschemeren dat onder meer de Canarische Eilanden, Portugal, Malta, enkele Griekse eilanden en landen in Noord-Europa wel op de lijst komen te staan. Op woensdag zullen deskundigen hun eindadvies geven aan de Britse regering en later deze week wordt de lijst officieel gepubliceerd.

Heel Spanje inclusief de Balearen zijn vooralsnog niet te zien op de lijst met als ‘veilig’ beschouwde landen. Het algehele verbod op reizen naar het buitenland zal door de regering van Boris Johnson naar verwachting per 17 mei worden opgeheven.

VK komt met eigen stoplichtsysteem

Het Verenigd Koninkrijk is niet alleen druk met het samenstellen van de ‘groene lijst’, maar wil een eigen stoplichtsysteem invoeren waardoor de Britten kunnen zien naar welke landen zij mogen reizen en welke maatregelen er per land gelden. Landen worden op basis van de epidemiologische situatie ingedeeld in de categorieën rood, oranje en groen.

Per categorie gelden verschillende maatregelen die reizigers moeten nemen. Als mensen terugkomen uit een ‘groen land’ dan geldt er bijvoorbeeld geen quarantaineplicht terwijl reizigers die terugkeren uit ‘oranje landen’ vijf dagen in quarantaine moeten bij thuiskomst.

Reizen vanuit en naar ‘rode landen’ blijft in principe niet mogelijk, tenzij het een noodzakelijk reis betreft. Bij thuiskomst moeten deze mensen tien dagen in quarantaine in een door de regering goedgekeurd verblijf. De kosten, die iets meer bedragen dan 2.000 euro, moeten door de reiziger zelf worden betaald.

Canarische Eilanden klaar voor Britse toeristen

Spaanse en Britse media schreven vlak na het uitlekken van dit nieuws dat de toeristische sector van Lanzarote de deuren wagenwijd openzet voor de Britse toeristen en dat ze klaar zijn om hen veilig te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk