Storm met windhozen en onweer onderweg naar Spanje

door admin
Storm met windhozen en onweer onderweg naar Spanje

Een Atlantische storm is op weg naar Spanje waardoor het weer om zal slaan. Meteorologen hebben de storm de naam Mathieu gegeven. De voorspelling is dat deze storm tijdens zijn trek oostwaarts boven de Atlantische Oceaan steeds intensiever zal worden.

Atlantische storm gevoed door warme temperaturen 

Zaterdag zal er in het grootste deel van het land nog niet veel aan de hand zijn maar zondag en de dagen daarna zal de storm merkbaar aanwezig zijn op het Iberisch schiereiland. Volgens de weermodellen neemt de storm aan kracht toe boven Spanje vanwege de hoge temperaturen tot en met zaterdag.

Weer tot en met zaterdag

Donderdag en vrijdag is er sprake van heerlijke lenteachtige temperaturen. Zaterdag zal het nog behoorlijk warm met uitschieters tot 34 graden in de vallei van de Guadalquivir in Andalusië en in de provincie Badajoz in Extremadure. 

Weersvoorspelling vanaf zondag 

Het weerinstituut Aemet voorspelt vanaf zondag regen en storm, krachtige windhozen en lagere temperaturen in bijna heel Spanje. Ook wordt behoorlijk wat onweer in het noorden en midden van Spanje voorspeld. Hoewel door het hele land regenbuien voorkomen, zullen het naar verwachting geen hoosbuien worden. Vooralsnog verwacht Aemet dat de buien dinsdag weg zullen trekken, maar dat de wind en de wat koelere temperaturen nog een paar dagen aanhouden.

Op het moment lijken alleen de oost- en zuidkust van Spanje en de Balearische eilanden aan de Atlantische storm te ontsnappen. Storm Mathieu betreft de achtste zware storm van 2021 in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk