Prado Museum komt met eerste virtuele tour in het Engels en Spaans

door admin
Prado Museum komt met eerste virtuele tour in het Engels en Spaans

De virtuele tour leidt de bezoeker langs 29 werken van de grootste meesters uit de Europese schilderkunst. Dankzij de gebruikte techniek biedt het een gemaximaliseerd, millimetrisch zoomniveau voor 7 van de schilderijen – Venus en een muzikant en Danaë en de gouden douche van Titiaan; De Tuin der liefde, Diana en Callisto en de Drie Gratiën van Rubens; Venus en Adonis door Veronese; en Las Hilanderas (The Spinners) door Velázquez.

De uitzonderlijke Gigapixel Virtual Tour biedt je de kans veel meer te zien dan met het menselijk oog waar te nemen is. De close-ups tonen individuele penseelstreken, craquelé, de handtekening van de kunstenaar, enzovoort. Daarnaast is er een kort, op tekst gebaseerd verslag van de werken met interessante informatie erover.

Gigapixel virtuele tour

De Mythological Passions-tour is beschikbaar op de website van het Museo del Prado in het Spaans en Engels voor € 2,50. Dit is dezelfde prijs die je zou betalen voor de audiogids die bij een bezoek ter plaatse hoort. Bovendien blijft de website alle informatie over deze tentoonstelling gratis aanbieden. Dit omvat een presentatie van de tentoonstelling door haar curatoren. De tour kan hier worden gekocht.

Dit vind je misschien ook leuk