Aantal coronabesmettingen blijft dalen in Spanje

door admin
Aantal coronabesmettingen blijft dalen in Spanje

Het gunstige epidemiologische verloop is niet alleen maar goed nieuws, het nodigt klaarblijkelijk ook veel mensen uit zich niet meer zo strikt aan de preventiemaatregelen te houden. Zo kwamen zaterdagavond 6000 jongeren samen op verschillende locaties in Barcelona om samen op straat te feesten. Zij zijn door de politie naar huis gestuurd. 

Madrid

In de regio Madrid, waar het besmettingscijfer relatief hoog bleef, zet de daling van het aantal besmettingen en sterfgevallen eveneens door. Het aantal ziekenhuisopnames nam in deze regio echter licht toe. Zaterdag lagen er 684 covid-patiënten op een gewone afdeling en 290 op de ic; zondag waren dat er respectievelijk 693 en 294. Daarmee blijft Madrid nipt onder de 1000 ziekenhuisopnames als gevolg van covid-19.

Baskenland

Ook in Baskenland waar relatief veel mensen besmet raakten met het coronavirus is er de afgelopen dagen een positieve ontwikkeling geregistreerd: met 205 nieuwe besmettingen is deze regio weer terug op het niveau van augustus vorig jaar. 

Andalusië

In Andalusië zijn zondag 46 covid-patiënten uit het ziekenhuis ontslagen. In deze regio lagen afgelopen zondag nog 711 mensen in het ziekenhuis, van wie 178 op de ic. Dat zijn er vijf minder dan zaterdag. 

Veertigers

In de regio’s Baskenland, Andalusië, Navarra, Galicië, Canarische Eilanden, Murcia, Asturië, La Rioja, Cantabrië, Castilië-La Mancha, Aragón, de Balearen en de autonome steden Ceuta en Melilla zijn inmiddels alle inwoners van tussen de 40 en 49 jaar aan de beurt voor hun vaccinatie.

De regio’s Catalonië, Valencia en Madrid verwachten medio juni te kunnen starten met de vaccinatie van deze leeftijdsgroep. Alleen de regio Castilië en León heeft nog geen datum afgegeven voor de start van de vaccinaties voor alle inwoners onder de 50 jaar. 

Op de kleinere Canarische Eilanden als Lanzarote en El Hierro worden inmiddels al alle inwoners van 38 gevaccineerd. De deelbesturen van Castilië-La Mancha en Murcia hebben aangekondigd dat alle dertigers eind juni aan de beurt zijn voor hun vaccinatie. In Andalusië worden op dit moment alle inwoners van 49 gevaccineerd. 

Geen tekort aan Moderna-vaccins

Farmaceutisch laboratorium Rovi in Granada heeft laten weten naar verwachting jaarlijks 100 miljoen doses Moderna-vaccin te kunnen produceren. 

Dit vind je misschien ook leuk